Apklausa: dauguma gyventojų pritaria galimybei nutraukti santuoką pas notarą

  • Teksto dydis:

Du trečdaliai gyventojų pritaria galimybei nutraukti santuoką pas notarą, jei skiriamasi be ginčų ir besiskiriantys neturi nepilnamečių vaikų, rodo Lietuvos notarų rūmų užsakymu „Vilmorus“ atlikta apklausa.

Jos duomenimis, santuokos nutraukimo pas notarą galimybės įteisinimui pritaria 70 procentų respondentų, 13 proc. į tai žiūri patenkinamai, 11 proc. nepritaria, 6 proc. negalėjo atsakyti.

Galimybė nutraukti santuoką pas notarą įsigalioja nuo 2023 metų sausio pirmos dienos. Nuo 2023-ųjų pradžios Lietuvos notarai įgyja teisę įforminti santuokos nutraukimą, kai sutuoktiniai dėl to sutaria, metus negyvena santuokinio gyvenimo ir neveda bendro ūkio, neturi nepilnamečių vaikų.

Lietuvos notarų rūmai praneša, kad tai aukščiausias pritarimo rodiklis nuo 2015 metų, kai respondentams pirmą kartą buvo užduotas toks klausimas.

„Akivaizdu, kad Lietuvos gyventojai pritaria įteisinamai galimybei nutraukti santuoką sutuoktinių bendru sutarimu pas notarą, išvengiant ilgiau trunkančio teismo proceso ir viešumo“, – sako Lietuvos notarų rūmų prezidentas Marius Stračkaitis.

Nuo sausio notarai galės atlikti ir daugiau funkcijų, kurioms iki šiol reikėjo teismų leidimų: keisti vedybų sutartis, spręsti dėl tėvų sudaromų sandorių, susijusių su nepilnamečio vaiko turtu, taip pat dėl nekilnojamojo daikto, kuris yra šeimos turtas, sandorių.

Apklausą „Vilmorus“ atliko lapkričio 19–26 dienomis, apklaustas 1000 gyventojų 27-iuose Lietuvos miestuose ir daugiau kaip 40-yje kaimų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Įaš

Įaš portretas
ką čia propaguojat skiriasi poros bet ne tėvai, jūs ką iš medžio iškritę, nematot kaip gyvenime yra,skiriasi tėvai o ne poros,tie vaikai jau pamesti tėvo,augs be jo ar ne taip yra, tai beveik 95 procentai, nes kai vyras ar moteris myli kitą vaikai lieka nuošalėje,laimė būna tada jei tie vaikai neskriaudžiami

nereikėtų l e n g v i n t i sąlygų,

nereikėtų l e n g v i n t i sąlygų, portretas
neatsakingam SANTUOKOS nutraukimui,kitaip iš SANTUOKOS padarys eilinį BALAGANĄ-kaip tik TOKIUS , vienas kitam , atsibodusius l e n g v a b ū d ž i u s , turi sustabdyti nuo nepagrįstų veiksmų -- teisinių INSTITUCIJŲ specialistai

>>>taip \\\\\.../////

>>>taip  \\\\\...///// portretas
>Gal?
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių