Pereiti į pagrindinį turinį

Ar Seimo salėje kaukės nedėvėjęs A. Dulkys sulauks baudos?

2021-05-21 11:11
DMN inf.

Ketvirtadienį Seimo narys Remigijus Žemaitaitis socialiniame tinkle pasidalijo ministro Arūno Dulkio nuotrauka, kurioje jis užfiksuotas nedėvintis apsauginės kaukės. Šia situacija jau domisi ir policija, o ministrui gali tekti sumokėti nemenką baudą.

Arūnas Dulkys ir Viktorija Čmilytė-Nielsen Arūnas Dulkys ir Viktorija Čmilytė-Nielsen

Kaip skelbta anksčiau, R. Žemaitaičio pasidalintose nuotraukose užfiksuotas ne tik A. Dulkys – šalia jo stovi ir Seimo pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen. Tiesa, ji, kalbėdama su ministru, kaukę dėvėjo. „Kaukės nešioti nebūtina“, – socialiniame tinkle prie nuotraukų pridūrė R. Žemaitaitis.

Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Komunikacijos poskyrio vedėja Julija Samorokovskaja portalo kauno.diena.lt žurnalistams teigė, kad policija apie įvykį informuota vėlų ketvirtadienio vakarą.

„Vakar vakare gautas pranešimas, šiandien jis yra užregistruotas. Kol kas teisena nepradėta, o pareigūnai aiškinsis visas aplinkybes ir priims atitinkamą sprendimą“, – situaciją komentavo policijos atstovė.

Ministrui A. Dulkiui už šį nusižengimą gali grėsti bauda. „Kaukės nedėvėjimas yra nuo 500 eurų iki 1,5 tūkst. eurų. Jeigu neturi nusižengimų, tai 250 eurų“, – pridūrė Komunikacijos poskyrio vedėja.

Ministro atstovė spaudai Aistė Šuksta portalo žurnalistams teigė, kad informacija apie policijoje užregistruotą minėtą pranešimą jai nėra žinoma.

Arūnas Dulkys ir Viktorija Čmilytė-Nielsen. Feisbuko nuotr.

Primename, kad apie viešoje erdvėje pasirodžiusią nuotrauką ketvirtadienio vakarą socialiniame tinkle pasisakė ir pats A. Dulkys. Ministras teigė, kad jo pristatyta tema Seime ketvirtadienį sulaukė kiek mažiau populiarumo nei faktas, kad jis kurį laiką buvo be apsauginės kaukės. „Šiandien Seime pristačiau pokyčius privalomojo sveikatos draudimo fondo biudžete. Deja, tema netapo tokia populiari kaip „kaukės klausimas“. Ačiū Seimo nariams už pastabumą. Taip, net atsigėrus vandens – svarbu iškart užsidėti kaukę. Vanduo neapsaugo nuo viruso, apsaugo kaukė“, – socialiniame tinkle rašė ministras.

„Vieni Seimo salėje piešia mano karikatūras, kiti fotografuoja mano blogą pavyzdį. Gerai tai, kad palaiko mūsų parengtą biudžetą! Ačiū Remigijui Žemaitaičiui ir už klausimą apie PSDF, ir už foto. Pamoką priimu nuoširdžiai“, – situaciją komentavo ministras.

Po ministro įrašu netrukus atsirado ir R. Žemaitaičio komentaras. „Visiems būna“, – į A. Dulkio įrašą sureagavo Seimo narys.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų