Pereiti į pagrindinį turinį

Ar šiemet Kalėdos bus baltos?

2014-11-14 12:39
DMN inf.
V. Skaraičio / BFL nuotr.

Kalnai balto sniego per Kalėdas Lietuvoje – tokio reiškinio šį dešimtmetį gimęs jaunimas dar nematė. Ar pavyks sniego sulaukti per šias Kalėdas? Nors sinoptikų prognozėmis iki pat metų pabaigos daugelį dienų vyraus teigiama temperatūra, numatoma, kad Kalėdų naktį iškris sniego, kuris padengs žemę bent plonu sniego sluoksniu.

Ilgalaikes prognozes pateikiančio portalo „Accuweather.com“ prognozėmis, nuo kitos savaitės iki pat gruodžio pabaigos orai naktimis laikysis ties nuliu ar žemiau jo. Išskyrus keletą dienų lapkritį ir gruodį, iki Kalėdų šviesiu paros metu orai beveik kasdien sušils iki pliusinės temperatūros, todėl dažniau lis ar kris šlapdriba, o iškritęs sniegas ant žemės ilgai neišsilaikys. Prieš Kalėdų švenčių dienas kritulių pagausės, jie kris kasdien, tačiau daugiausia lietus, kuris nakties metu gali sušalti ir virsti plikledžiu.

Kalėdų dieną, „Accuweather.com“ duomenimis, vyraus teigiama temperatūra – iki +2 laipsnių, tačiau naktį atšals bent iki -1 ir iškris 1,7 cm sniego.

„Per pastaruosius penkiolika metų per Kalėdas jokių kritulių neiškrito tik porą kartų. Nors sinoptikai ir per šiemetines žiemos šventes prognozuoja temperatūrą svyruosiant apie nulį, mes teikiame net 70 proc. tikimybę, jog sinoptikų prognozės dar koreguosis, sulauksime šaltesnio periodo ir Kalėdos Lietuvoje ar bent jau Vilniuje bus baltos – žemę papuoš bent 1 cm storio sniego sluoksnis“, – sakė tradiciškai lažybas dėl to, ar Kalėdos baltos, Lietuvoje ir kitose Europos šalyse surengiančios lažybų bendrovės „Unibet“ atstovas Anthony Cousins.

Jo teigimu, Vilniuje ir Kaune sniego tikimybė Kalėdų dieną yra beveik tokia pati, kaip ir Suomijos mieste Kuopio, kuris nuo Helsinkio į Šiaurę yra nutolęs per beveik 400 kilometrų, o nuo Vilniaus – per 1000 kilometrų.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų