Ariogaloje vyks buvusių tremtinių ir politinių kalinių sąskrydis

  • Teksto dydis:

Šeštadienį Ariogaloje, Raseinių rajone, rengiamas tradicinis Lietuvos tremtinių, politinių kalinių ir Laisvės kovų dalyvių sąskrydis „Su Lietuva širdy“.

„Sąskrydis „Su Lietuva širdy“ – tai ne tik geriausia proga susitikti likimo brolius ir seseris, bet ir išgirsti gyvąsias istorijos pamokas iš jos liudininkų, tad į šventę kviečiame ne tik ištvėrusius Sibiro baisumus, bet ir visus Lietuvą mylinčius žmones“, – pranešime spaudai cituojamas Lietuvos politinių kalinių ir tremtinių sąjungos pirmininkas Gvidas Rutkauskas.

Renginys prasidės dalyvių eitynėmis nuo Ariogalos Šv. Arkangelo Mykolo bažnyčios į Dubysos slėnį. Čia šv. Mišias aukos arkivyskupas emeritas Sigitas Tamkevičius.

Baigiantis Mišioms bėgikai atneš sąskrydžio ugnį, ankstų rytą įžiebtą Kaune, Vytauto Didžiojo karo muziejaus sodelyje, nuo amžinosios ugnies.

Vidurdienį numatytas šventės atidarymas, ketinama priimti rezoliucijas „Dėl paminklo Laisvės kovoms įamžinti Lukiškių aikštėje“ ir „Dėl nukentėjusių asmenų valstybinės pensijos“.

Giesmių valandoje koncertuos jungtinis buvusių tremtinių choras, jame – daugiau nei 1000 atlikėjų.

Sąskrydis vyks ne tik stadione, bet ir kitose erdvėse. Diskusijų palapinėje kvies parodos, knygų pristatymai, filmų peržiūros, diskusijos, paskaitos. Čia bus galima pabendrauti su ekspedicijos „Misija Sibiras“ dalyviais.

Partizanų bunkeryje bus rodoma partizanų gyvenimo rekonstrukcija, vyks pokalbiai apie partizanų kovas, aprangą, spaudą bei ginkluotę.

Sovietinės okupacijos metu iš Lietuvos ištremta daugiau kaip 130 tūkst. žmonių, taip pat tūkstančiai žuvo lageriuose.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Artūras

Artūras portretas
Mano Tėvas tuose kraštuose kovojo su Karaliaus,Bortušo gaujomis...

Jo

Jo portretas
O jų vis daugėja. man tai primena sovietu laikus. Nuo karo pabaigos laikas tolo , o buvusių sovietinių partizanų rėmėjų ir kovotojų dėl valdžios skiriamų jiems privilegijų vis daugėjo.Matyt kažkas panašaus vyksta ir dabar?

Anonimas

Anonimas portretas
Tremtiniai ir politiniai kaliniai NUCIULPIA by.bius SOVIETINIAMS KOLOBORANTAMS, stibu anukams ir KGBistiniams nieksams. Iki ko nusirito apgailetini taip vad tremtiniai ir politiniai ,,kaliniai,, Beciulpdami patys TAMPAT ATMATOM. Lietuvos liaudis JUSU VISU NEKENCIA.
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių