Pereiti į pagrindinį turinį

Arkivyskupas G. Grušas sveikina su šv. Kalėdomis

2015-12-25 08:20
LRT
Gintaras Grušas
Gintaras Grušas / T.Lukšio/BFL nuotr.

Pačios gražiausios dovanos sulauksime ne po Kalėdų eglute, o prakartėlėje. Taip Lietuvos žmones LRT RADIJUJE sveikina arkivyskupas Gintaras Grušas. Švenčių proga jis linki Dievo malonės, gailestingumo ir ramybės.

„Su šv. Kalėdomis! Švenčiame metą, paženklintą dovanomis. Pačią didžiausią dovaną rasime ne po Kalėdų eglute, bet prakartėlėje – patį Dievą, kuris mums dovanoja save. Tik mąstydami, ką gauname, suprasime, koks neaprėpiamas Dievo dosnumas. Joks žmogus nepajėgus nusipelnyti tokios dovanos“, – teigia G. Grušas.

Anot arkivyskupo, per Kalėdas minimas gailestingumo įsikūnijimas. „Dievas yra toks gailestingas, kad yra pasirengęs mums atleisti, mus išgelbėti nuo mūsų nuodėmių, dar prieš mums ateinant susitaikyti su juo“, – priduria G. Grušas.

Jis tvirtina, kad, paskelbęs Gailestingumo metus, popiežius Pranciškus kviečia mus švęsti šį malonės metą ir naujai patirti Dievo begalinę meilę mums. „Ta Dievo dovana skirta kiekvienam iš mūsų. Mums tik reikia pasiryžti ją priimti. Gili širdies ramybė, kurios visi trokštame, yra šio atsivertimo gailestingumui vaisius. Angelai Kalėdų naktį skelbia ramybę Dievo mylimiems žmonėms“, – sako G. Grušas.

Jis primena, kad ramybė kyla iš tvirto žinojo, kad Dievas pranoksta bet kokias mūsų pastangas. „Ramybė – tai mums suteikta dovana, kai atsiveriame Dievo gailestingumui. Šiais metais vėl atsiverkime šiam Dievo gailestingumui ir atsiliepkime į jį artimo meilės darbais. Dalinkimės tomis dovanomis, kurias Dievas mums duoda, su jo mylimais žmonėmis. Dievo malonė, gailestingumas ir ramybė telydi jus ir jūsų šeimas per šias šv. Kalėdas ir per visus jubiliejinius Gailestingumo metus“, – linki G. Grušas.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų