Artėjant brandos egzaminams policija stebės elektroninę erdvę

  • Teksto dydis:

Artėjant pagrindinei valstybinių brandos egzaminų sesijai policija imasi tikslinės elektroninės erdvės stebėsenos.

Kriminalinės policijos biuro teigimu, ir brandos egzaminų sesijos išvakarėse, ir jos metu pareigūnai vykdo tikslinę informacijos, susijusios su egzaminais, stebėseną interneto socialiniuose tinkluose.

Anot Nacionalinės švietimo agentūros pranešimo, taip siekiama užkirsti kelią sukčių bandymams pasinaudoti abiturientų patiklumu ir įsiūlyti jiems neva tikras egzaminų užduotis.

„Kaip ir kasmet, policija skirs resursų ir stebės elektroninę erdvę, fiksuos ir bandys užkardyti nesąžiningus bandymus platinti egzaminų užduotis ar vykdyti kitus neteisėtus veiksmus“, – sakė Lietuvos kriminalinės policijos biuro viršininkas Arūnas Maskoliūnas.

Kaip ir kasmet, policija skirs resursų ir stebės elektroninę erdvę, fiksuos ir bandys užkardyti nesąžiningus bandymus platinti egzaminų užduotis.

Nacionalinės švietimo agentūros (NŠA) ir Lietuvos kriminalinės policijos biuro atstovai šią savaitę aptarė bendrus veiksmus, kaip užtikrinti skaidrų ir sklandų brandos egzaminų procesą.

„Nors rimtesnių incidentų vykstant brandos egzaminams pastaraisiais metais nepasitaikė, vis dėlto negalima visiškai atmesti nusikalstamų veiksmų tikimybės, tarkime, kai norintieji pasipelnyti internete abiturientams siūlo įsigyti neva nutekintas egzaminų užduotis. Profesionali ir veiksminga policijos pareigūnų pagalba tokiais atvejais būna nepakeičiama“, – sakė NŠA direktorė Rūta Krasauskienė.

Valstybinio brandos egzamino užduotys – tarnybos paslaptį sudarantys dokumentai – išlieka įslaptintos iki to laiko, kol būna pristatytos į egzamino patalpą ir nustatyta tvarka atidaromi vokai. Paviešinusiems ar įsigijusiems egzaminų užduotis gresia baudžiamoji atsakomybė.

Pagrindinė brandos egzaminų sesija prasidės birželio 5 dieną lietuvių kalbos ir literatūros mokykliniu ir valstybiniu egzaminu, o baigsis birželio 27 dieną muzikologijos mokykliniu egzaminu.

Egzaminus šiemet laikys 27 tūkst. 492 bendrojo ugdymo mokyklų ir profesinių mokyklų baigiamųjų klasių moksleiviai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių