Pereiti į pagrindinį turinį

A.Šemeta į Londoną nebėgs

2009-05-14 09:00

Finansų ministras Algirdas Šemeta teigė nevyksiantis suplanuoto vizito į Londoną, jeigu Seimas nuspręs šiandien svarstyti jo interpeliaciją.

"Be abejo, jeigu Seimas nuspręs svarstyti interpeliaciją rytoj, ką daryti – aš turiu dalyvauti, kai svarstomas mano klausimas. Galiu tik apgailestauti, kai tai daroma paskutiniu momentu, kai vizitai jau suplanuoti, darbotvarkės sudarytos, numatyti interviu didžiausioms tarptautinėms agentūroms", – žurnalistams vakar sakė A.Šemeta.

Jo teigimu, vizitas, per kurį jis turėjo dalyvauti Europos rekonstrukcijos ir plėtros banko metiniame susirinkime, buvo suplanuotas gerokai anksčiau, o pagal ankstesnius planus interpeliaciją buvo planuota svarstyti gegužės 19 d.: "Dabar kažkodėl ją siūloma svarstyti ketvirtadienį."

Interpeliaciją finansų ministrui A.Šemetai inicijuojantys socialdemokratai įtaria, kad ministras bando išvengti dalyvavimo Seimo posėdyje, kai bus pradėta nepasitikėjimu juo procedūra.

Socialdemokratų žiniomis, A.Šemeta neva dėl komandiruotės į Londoną neketina dalyvauti Seimo plenariniame posėdyje gegužės 14-ąją popiet, kai numatyta svarstyti interpeliaciją.

Valdančiosios koalicijos partneriai laikosi vieningos pozicijos dėl interpeliacijos finansų ministrui ir nemano, jog opozicijos pareikšti kaltinimai pagrįsti.

Ministras pirmininkas Andrius Kubilius vakar pakartojo, kad finansų ministras A.Šemeta turėtų būti valdančiųjų apgintas nuo gresiančio nepasitikėjimo Seime.

Trečiadienį po valdančiosios koalicijos atstovų susitikimo premjeras minėjo, kad koalicija kol kas nėra nusprendusi, kaip elgsis per būsimą interpeliaciją A.Šemetai. Tačiau A.Kubilius tvirtino tikįs, kad koalicija gana stipri ir sugebės apginti savo suformuotos Vyriausybės ministrą.

Vyriausybės vadovas atkreipė dėmesį, kad svarstant interpeliaciją parlamente pirmiausia rengiamas atviras balsavimas, ar tenkina ministro pateikti atsakymai į jam reiškiamas pretenzijas. Jeigu nusprendžiama, kad atsakymai netenkina, tik tokiu atveju rengiamas slaptas balsavimas, ar reikšti nepasitikėjimą interpeliuojamu ministru. Todėl premjeras tikisi, kad jau per atvirą balsavimą galima bus pareikšti paramą A.Šemetai, atsakiusiam į opozicijos pateiktus klausimus. Tuo atveju, jeigu nepakaks balsų tokiai paramai pareikšti ir bus rengiamas slaptas balsavimas, keturių partijų valdančioji koalicija atskirai spręs, ką daryti. Tikėtina, kad gali būti priimtas sprendimas boikotuoti slaptą balsavimą dėl nepasitikėjimo finansų ministru ir taip jį sužlugdyti.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų