Pereiti į pagrindinį turinį

A.Šemeta neišvengs pirties

2009-04-29 09:00
Nemalonumai: A.Šemeta neišvengs nemalonios procedūros.
Nemalonumai: A.Šemeta neišvengs nemalonios procedūros. / Gedimino Bartuškos nuotr.

Opozicija teikia interpeliaciją prieštaringai vertinamam finansų ministrui Algirdui Šemetai.

Vakar opoziciniai socialdemokratai įteikė Seimo pirmininko Arūno Valinsko sekretoriatui interpeliacijos A.Šemetai tekstą, pasirašytą 34 parlamentarų. Surinktų parašų pakanka, kad interpeliacija būtų svarstoma.

Dokumentą pasirašė tik opozicijai priklausančių Seimo frakcijų atstovai, nors ir kai kurie valdančiosios koalicijos atstovai reiškė nepasitenkinimą finansų ministru.

A.Šemeta kaltinamas nenuoseklia finansų politika, didelėmis klaidomis planuojant šių metų biudžetą ir pernelyg sparčiai, per kelias naktis, įgyvendinant daug nuostolių atnešusią mokesčių reformą.

Socialdemokratai teigia, kad dėl Finansų ministerijos inicijuotos mokesčių reformos Lietuvos ekonomika šiais metais gali patirti net 5 mlrd. litų žalą.

Gavęs interpeliacijos tekstą Seimo vadovas turi nedelsdamas jį perduoti pareigūnui, kuriam reiškiamas nepasitikėjimas. Šis per dvi savaites turi parengti atsakymus į kaltinimus. Atsakymai svarstomi Seimo plenariniame posėdyje. Apsvarstę interpeliaciją parlamentarai sudaro specialią komisiją, kuri įvertina pateiktus atsakymus ir pasako savo verdiktą, ar turi būti rengiamas slaptas balsavimas dėl nepasitikėjimo pareigūnu.

A.Šemeta yra pirmas ministras, kurio interpeliaciją svarstys šios kadencijos Seimas.

Valdančiojoje Tėvynės sąjungos frakcijoje jau kovo pabaigoje pasigirdo siūlymų nepartinį finansų ministrą A.Šemetą pakeisti. Tąsyk Seimo pirmininko pirmoji pavaduotoja Irena Degutienė užsiminė ir apie galimą A.Šemetos įpėdinį – frakcijos narį Vitą Matuzą.

Finansų ministras patvirtino nesibaiminąs interpeliacijos. "Nesilaikau jokių kėdžių", – sakė ministras, nesiryždamas prognozuoti, ar opozicijai pavyks jį nuversti.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų