Pereiti į pagrindinį turinį

A.Šemetos interpeliacijos tekstas - jau šią savaitę

2009-04-20 19:40
A.Šemetos interpeliacijos tekstas - jau šią savaitę
A.Šemetos interpeliacijos tekstas - jau šią savaitę / Gedimino Bartuškos nuotr.

Pirmadienį Seime vykusioje spaudos konferencijoje Seimo socialdemokratų frakcijos narys Vytenis Povilas Andriukaitis informavo, jog jau šią savaitę ketinama parengti nepasitikėjimo  finansų ministru Algirdu Šemeta tekstą.

Anot V.Andriukaičio, galutinis projektas dar bus svarstomas frakcijoje, palaikymo tikimasi iš visų opozicinių partijų: tariamasi su Darbo partija, Tvarka ir teisingumu, Mišria Seimo narių grupe. „Panašu, kad jos linkusios palaikyti“, – sakė V. Andriukaitis.

Seimo LSDP frakcijos narys Algirdas Sysas priminė, kad nepasitikėjimas A. Šemeta buvo rengiamas ir lygiai prieš dešimt metų, taip pat pavasarį. „Prabėgo šitiek metų ir mes vėl teikiame interpeliaciją. Ir vėl jis destabilizuoja padėtį. Įdomūs sutapimai“, – prisiminė A. Sysas.

Pasak V. Andriukaičio, svarstymui bus pateiktas išsamus dokumentų paketas, kuriame bus daug skaičiavimų, daug faktų ir palyginamųjų skaičių. „Mūsų nepasitikėjimo dokumentas apims teisinę, mokestinę, biudžetinę ir socialinę ekonominę dalį“,– kalbėjo V. Andriukaitis.

Politikas atkreipė dėmesį, kad „naktinė“ mokesčių reforma bei panikos kėlimas buvo lemiami veiksmai, kurie paveikė Lietuvos ekonominę situaciją ir atnešė milžiniškus nuostolius, o už tai atsakingas finansų ministras.
 
Žurnalistų paklaustas, ar socialdemokratai paremtų partijos Tvarka ir teisingumas frakcijos inicijuojamą nepasitikėjimą Ministru Pirmininku Andriumi Kubiliumi, V. Andriukaitis neatmetė tokios  galimybės ir tvirtino, jog šį klausimą svarstys frakcija.

Portalas primena, kad apie planus surengti A.Šemetau interpeliaciją socialdemokratai prabilo praėjusią savaitę.

Kovo viduryje pačioje Tėvynės sąjungoje kilo nepasitenkinimas finansų ministro Algirdo Šemetos veikla. Tuomet buvo pasigirdę svarstymų, esą ministrą poste galėtų pakeisti kitas konservatorius, buvęs Panevėžio meras Vitas Matuzas.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų