Pereiti į pagrindinį turinį

Atleista žurnalistų teises gynusi TV3 žinių vadovė

2009-01-20 21:34
Atleista žurnalistų teises gynusi TV3 žinių vadovė
Atleista žurnalistų teises gynusi TV3 žinių vadovė / TV3 nuotr.

TV3 generalinė direktorė Laura Blaževičiūtė už bandymą ginti žurnalistų teises vakar atleido iš pareigų šios televizijos žinių tarnybos vadovę Jolantą Butkevičienę.

Planuojama, kad TV3 programoje neliks ir daug metų šios žurnalistės kuriamos laidos „Savaitės komentarai“.

„Oficialiai esu atleista dėl drausmės pažeidimo už tai, kad kartu su kitų Lietuvos žiniasklaidos priemonių vadovais pasirašiau laišką prezidentui ir Seimui, raginantį atšaukti žurnalistų darbo apribojimus Seime“, – „Vilniaus dienai“ pasakojo J.Butkevičienė.

„Įsivaizduoju, kiek politikų bus dėkingi Arūnui Valinskui dėl mano atleidimo...“, - prisipažino buvusi žinių tarnybos vadovė.

Ji išreiškė viltį, kad „geriausia Lietuvoje „TV3 žinių“ komanda tokia ir išliks. Ir kad žmonės sugebės laikytis savo principų“.

Žurnalistų sąjunga šokiruota

Lietuvos žurnalistų sąjunga yra šokiruota viešo pranešimo, jog TV3 televizijos vadovybė nusprendė atleisti ilgametę TV3 Žinių tarnybos vadovę bei savaitinės informacinės-analitinės laidos „Savaitės komentarai“ vedėją Jolantą Butkevičienę iš pareigų dėl to, kad ši, nesuderinusi su televizijos vadovybe, pasirašė žiniasklaidos kreipimąsi į prezidentą ir Seimą dėl Seimo pirmininko inicijuotų žurnalistų darbo ribojimų Seime, - rašoma Lietuvos žurnalistų sąjungos pirmininko Dainiaus Radzevičiaus pareiškime.

Atleisti žmogų iš darbo už tai, kad jis siekė kuo geriau atlikti savo darbą, reikštų, jog Skandinavijos kompanijai priklausančios televizijos vadovybė pamina esminius redakcinės nepriklausomybės žiniasklaidos priemonėje principus. Tai būtų ne tik nacionalinis, bet ir tarptautinis skandalas, - pabrėžia LŽS.

Interviu su Jolanta Butkevičiene skaitykite rytojaus dienraštyje

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų