Pereiti į pagrindinį turinį

Atsargos karininkai vienijasi į asociaciją ir trauks į politiką

2015-10-15 09:28
BNS inf.
T. Urbelionio / BFL nuotr.

Į atsargą išėję krašto apsaugos sistemos ir Valstybės saugumo departamento (VSD) karininkai kuria asociaciją, kuri planuoja šviesti visuomenę, konsultuoti politikus ir pati prisidėti prie įstatymų leidybos.

„Mūsų vienas iš ketinimų - kad atsirastų atsargos kariškių ne tik vykdomosios valdžios organuose, bet ir įstatymų leidybos organuose, tai yra Seime. Žiūrint į kitas demokratines valstybes iš tikrųjų buvusių kariškių yra pakankamai nemažai įstatymų leidybos valdžioje, o pas mus Lietuvoje dar to nėra. Tam tikri mūsų asociacijos nariai, jeigu jie tam pasiryžtų, mes skatinsime juo, kad jie dalyvautų ir politiniame gyvenime (...). Savo partijos mes tikrai nežadame kurti, mes bandytume juos integruoti į jau egzistuojančias partijas“, - BNS pasakojo vienas iš asociacijos narių atsargos pulkininkas Vaidotas Malinionis.

Tarp asociacijos narių - ir buvęs VSD vadovas Gediminas Grina.

Plačiau planuojamą veiklą asociacija pristatys spaudos konferencijoje penktadienį.

Anot V.Malinionio, asociacijos nariai norėtų patirtimi, sukaupta tarnaujant krašto apsaugos sistemoje ir VSD, dalintis su partijomis ir visuomene, teikti ekspertines išvadas, kaip reaguoti į geopolitinius procesus.

„Pirmas dalykas - mes norime konsultuoti, ir mes jau šnekėjome su kelių partijų atstovais ir iš tikrųjų jie parodė, kad toks poreikis yra nemažas. Tarnaujantys karininkai negali dalyvauti tokiuose procesuose, o netarnaujantys jau kaip ir gali“, - teigė V.Malinionis.

„Čia nebūtų lobistinė organizacija, čia būtų daugiau idėjinė organizacija, mūsų pamatinės vertybės būtų demokratinės valstybės stiprinimas, procesų stiprinimas. Dauguma iš mūsų dar palyginti neseniai esame išėję iš krašto apsaugos sistemos, tai tam tikrų dalykų esame kaip ir įsipareigoję neviešinti (...), bet tokioje koncepcinėje dalyje mes tikrai galime šnekėti apie viską“, - BNS aiškino jis.

Asociacijos vadovas, atsargos pulkininkas Eugenijus Vosylius teigia, jog organizacijos kūrimą paskatino prastėjanti saugumo situacija Lietuvos pašonėje. Anot E.Vosyliaus, asociacija skatins domėjimąsi nacionalinio saugumo ir gynybos problematika. Asociacijos nariai tikisi, jog geresnis šios srities supratimas paskatins visuomenę įsitraukti į svarbių klausimų, susijusių su nacionaliniu saugumu ir gynyba, svarstymą.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų