Atšaukti įsigalioti turėję palengvinimai keliaujantiems iš trečiųjų šalių

Vyriausybė atšaukė įsigalioti turėjusius palengvinimus keliaujantiems iš kai kurių trečiųjų šalių.

Ministrų kabinetas trečiadienį pritarė Sveikatos apsaugos ministerijos siūlymui palikti iki šiol galiojusius ribojimus dėl plintančio naujo koronaviruso omikron atmainos varianto.

Šiuo sprendimu į Lietuvą toliau be jokių suvaržymų galės atvykti asmenys iš šalių, kurios yra prisijungusios prie ES skaitmeninio sertifikato sistemos, t.y. dauguma Europos gyventojų, taip pat asmenys iš dalies Azijos, Afrikos, Pietų ir Šiaurės Amerikos šalių, kai kurių salų-valstybių.

Ankstesniais sprendimais Vyriausybė nuo kovo 31-osios planavo visiškai atšaukti ribojimus trečiosioms šalims.

SAM pažymi jog nors nuo šio vasario buvo stebimas nuoseklus sergamumo COVID-19 mažėjimas pasaulyje, kovą kai kuriose trečiosiose šalyse pradėtas stebėti sergamumo kilimas dėl omikron atmainos BA.2 intensyvesnio plitimo.

„Ženklus sergamumo kilimas stebimas Vakarų Ramiojo vandenyno regiono šalyse, ypač Kinijoje, Pietų Korėjoje, Vietname, todėl epidemiologinė situacija pasaulyje išlieka nepalanki“, – teigia ministerija.

Taip pat atvykstantiems iš trečiųjų šalių ir toliau reikės su savimi turėti neigiamą COVID-19 tyrimo rezultatą, jei asmuo nėra persirgęs ar paskiepytas nuo koronaviruso. Atvykstantys asmeniniu transportu, testą, kaip ir iki šiol, galės atlikti ir Lietuvoje.

Lietuvoje sergamumo COVID-19 pikas buvo pasiektas sausio pabaigoje – vasario pradžioje, nuo antrosios vasario savaitės stebėtas sergamumo mažėjimas, tačiau per pastarąsias tris savaites sergamumo mažėjimas sulėtėjo.

Pasaulio sveikatos organizacija (PSO) praėjusią savaitę pareiškė, kad sergamumas COVID-19 po ankstesnio atoslūgio kovo pradžioje vėl ėmė augti bei įspėjo, kad Vokietija, Prancūzija, Italija ir Jungtinė Karalystė pernelyg atlaisvino taikytus suvaržymus.

PSO tvirtina, kad sergamumas veikiausiai išaugo būtent dėl užkrečiamesnio už kitus omikron potipio BA.2, tačiau jis nekelia didesnio pavojaus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Špricas \\\\\.../////

Špricas  \\\\\...///// portretas
Nauji pezalai,nauji pinigai.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių