Pereiti į pagrindinį turinį

Audra dėl Pirmojo Baltijos kanalo

2013-10-07 13:28
Plėšikų grobis - televizorius ir 5 litai
Plėšikų grobis - televizorius ir 5 litai / Shutterstock nuotr.

Pirmasis Baltijos kanalas Lietuvoje užsiima antivalstybine veikla, mano peticiją dėl šio kanalo transliacijų uždraudimo išplatinęs Politikos tyrimų ir analizės instituto direktorius Marius Ulozas.

„Dėl nuolatinio šmeižto, istorinių faktų klastojimo bei antivalstybinės veiklos, reikalaujame uždrausti Pirmojo Baltijos Kanalo transliavimą Lietuvos Respublikos teritorijoje“, – rašoma pirmadienio rytą viešojoje erdvėje pateiktoje peticijoje. 

Po peticijos reikalavimu iki pirmadienio 16 val. jau buvo pasirašę pustrečio šimto žmonių.

„Nėra tikslo sukelti vajų, tiesiog norisi atkreipti dėmesį, kad to kanalo veikla yra antivalstybinė, faktai iškraipomi, kai kurie įvykiai perrašomi ir naudojami propagandai prieš Lietuvą. Žinoma, mes gyvename visuomenėje, kur yra laisva spauda, žodžio laisvė, nuomonės laisvė, bet tai nereiškia, kad galima tuo manipuliuoti“, – portalui kl.lt teigė peticijos iniciatorius M.Ulozas.

Labiausiai tą peticiją paskatino sukurti savaitgalį parodytas prieštaringai vertinamas A.Nevzorovo filmas apie Sausio 13-ąją Lietuvoje.

„Manau, kad tokie išpuoliai susiję su Lietuvos pirmininkavimu ES. Nes mūsų valstybė užima gana aiškią poziciją ir kovoja prieš kai kuriuos Rusijos interesus naftos, dujų srityse. Todėl matome mūsų kaimynės spaudimą keliose srityse, vyksta tiek prekybinis, tiek propagandinis karas. Tai dar viena iš Lietuvos spaudimo priemonių“, – įsitikinęs M.Ulozas.

Manoma, kad puolimas sustiprės iki lapkričio mėnesio, nes Lietuvoje tuo metu planuojamas Rytų partnerystės forumas. Tokių ženklų, nukreiptų prieš valstybę, esą pastebima ne tik Lietuvoje.

„Mūsų peticijos tikslas yra parodyti, kad Lietuvoje yra nemažai žmonių, kuriems nepriimtina to kanalo veikla ir atitinkamos šalies institucijos turėtų pagalvoti, kaip reikėtų apriboti jo veiklą“, – mano M.Ulozas.

Pirmojo Baltijos kanalo atstovai Lietuvoje siūlymų uždrausti jo veiklą nekomentuoja. 

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų