Pereiti į pagrindinį turinį

„Autopilotu“ dirbusi teisėja vis dar neatleista

2011-04-29 17:25
„Autopilotu“ dirbusi teisėja vis dar neatleista
„Autopilotu“ dirbusi teisėja vis dar neatleista / Roko Medonio nuotr.

Vis dar neaišku ar aštuonerius metus „autopilotu“ dirbusi ir gyvenusi Kauno miesto apylinkės teismo teisėja Valentina Ščerbakova bus atleista iš pareigų kaip pažeminusi teisėjo vardą.

Nors atleisti šią teisėją pageidauja pati šalies Prezidentė Dalia Grybauskaitė, Teisėjų tarybai jau antrą kartą nepavyksta išspręsti šio klausimo. Prieš mėnesį V.Ščerbakovai pranešus, kad ji aštuonerius metus gyveno „autopilote“, todėl negalėjo tinkamai dirbti, Teisėjų taryba nusprendė suteikti teisėjai dar vieną šansą – pasitikrinti sveikatą ir tik gavus medikų išvadas, būtų sprendžiama gali ši teisėja ar ne toliau dirbti Kauno miesto apylinkės teisme.

Praėjo mėnuo, tačiau V.Ščerbakovos atleidimo klausimas nepajudėjo iš mirties taško. Teisėja sveikata pasitikrino Vidaus reikalų ministerijos Medicinos centre, tačiau išvadų kol kas nėra.

Šio centro medikų Teismų tarybai atsiųstame rašte teigiama, kad pateikiant išvadą, reikia papildomų duomenų – charakteristikos apie V.Ščerbakovos darbines ir fizines savybes.

Teisėjos charakteristiką Kauno miesto apylinkės teismo pirmininkas Mindaugas Šimonis Teisėjų tarybai pažadėjo pateikti jau pirmadienį, todėl tikimasi, kad gegužę įvyksiančiame posėdyje pagaliau bus nuspręsta gali V.Ščerbakova toliau dirbti, ar bus atleista.

Kaip jau rašėme, ši Ši Kauno miesto apylinkės teismo teisėja vilkino procesinius sprendimus, nuo 2005 m. neatidavė bylos nagrinėti apeliacine tvarka.

Šių metų pradžioje V.Ščerbakovos elgesį svarstė Teisėjų garbės teismas, vėliau jai buvo skirtas griežtas papeikimas, tačiau net ir pasiaiškinusi savo kolegoms, teisėja išvadų nepadarė - civilinė byla, kurioje apeliacinį skundą buvo padavusi Kauno miesto savivaldybė ir toliau buvo vilkinama. Tik įsikišu teismo pirmininkui, Kauno miesto savivaldybės skundas pagaliau buvo priimtas ir šių metų vasario 2 d. perduotas Kauno apygardos teismui nagrinėti.

Pati V.Ščerbakova teisinosi, kad šis skundas buvo vilkinamas dėl kelių priežasčių - dėl labai didelio darbo krūvio, per metus ji išnagrinėja apie 600 bylų ir dėl asmeninių problemų, šeimoje buvo labai daug mirčių, dėl to pašlijo jos sveikata, prasidėjo depresija.

"Aštuonis metus aš gyvenau autopilote", - prisipažino V.Ščerbakova. Kauno miesto apylinkės teismo teisėja teigė, jog ilgą laiką jai atrodė, kad su savo depresija ji susitvarkys pati, tačiau laikas bėgo, reikalai negerėjo, šią žiemą ji net buvo pati parašiusi pareiškimą išeiti iš darbo savo noru.

Pamačiusi, kad viena su savo problemomis nebesusitvarkys, ji pernai rugpjūtį kreipėsi į psichikos centrą ir pradėjo gydytis. ne vieną mėnesį trukęs gydymas, anot V.Ščerbakovos padėjo. Šiuo metu teisėja sako, kad jaučiasi gerai ir gali dirbti teisėja, nors jai iškelta drausmės byla bei skirtas griežtas papeikimas taip pat kainavo nemažai nervų.

Paaiškėjus, kad teismo vadovybė nelabai rūpinasi, kas vyksta teisme, buvo nuspręsta patikrinti ir civilinių bylų nagrinėjimą Kauno miesto apylinkės teisme prižiūrinčio teismo pirmininko pavaduotojo Edmundo Inokaičio organizacinius sugebėjimus.

Nors sudaryta speciali komisija konstatavo, kad Kauno miesto apylinkės teisme problemų netrūksta, tačiau nusprendė, kad šios problemos yra įsisenėjusios, dėl jų atsakomybės neturėtų prisiimti nei E.Inokaitis, nei teismui neseniai vadovauti pradėjęs M.Šimonis.

Vis dėlto, nežiūrint šių išvadų, E.Inokaitis nusprendė trauktis iš Kauno miesto apylinkės teismo pirmininko pavaduotojo pareigų. Šį jo prašymą Teisėjų taryba penktadienį patenkino vienbalsiai.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų