Pereiti į pagrindinį turinį

A.Valinskas susižavėjo naikintuvais

2008-11-27 15:59
A.Valinskas susižavėjo naikintuvais
A.Valinskas susižavėjo naikintuvais / Šiaulių apskrities viršininko administracijos nuotr. Seimo Pirmininkas A.Valinskas ir laikinai krašto apsaugos ministro pareigas einantis J.Olekas lankėsi Aviacijos bazėje

„Maniau, kad Lietuvoje nėra ugnikalnių. Atrodo, klydau“, - šią frazę naujasis Seimo Pirmininkas Arūnas Valinskas ištarė Šiauliuose esančioje Aviacijos bazėje apžiūrėjęs JAV naikintuvus F-15 C.

A.Valinskas Lietuvos karinių oro pajėgų (KOP) Aviacijos bazėje Šiauliuose trečiadienį susitiko su laikinai krašto apsaugos ministro pareigas einančiu Juozu Oleku, Lietuvos kariuomenės vadu Valdu Tutkumi, kitais šalies kariuomenės ir šiuo metu NATO oro policijos misiją Baltijos šalyse atliekančio JAV kontingento vadovybės atstovais.

Seimo Pirmininkas vyko į Greitojo reagavimo zoną, kurioje apžiūrėjo JAV naikintuvus. Oro policijos misiją atliekantys JAV kariai taip pat surengė trumpą demonstraciją, kaip reaguojama į aliarmo signalą.

„Pažintis su Lietuvos ir NATO atsiųstomis karinėmis oro pajėgomis labai naudinga. Nors Seimo Pirmininko įgaliojimai vykdant užsienio politiką nėra labai dideli, tačiau tvirta nuomonė vizituose į kitas šalis yra labai svarbi. Norėtųsi, kad tarptautinės organizacijos didžiuotųsi, jog Lietuva yra jų narė, o ne laikytų ją našta", - sakė A.Valinskas.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų