Pereiti į pagrindinį turinį

A.Valinskas turi kitą kandidatą į aplinkos ministrus

2008-12-01 15:34
A.Valinskas turi kitą kandidatą į aplinkos ministrus
A.Valinskas turi kitą kandidatą į aplinkos ministrus / Kęstučio Cemnolonskio nuotr. A.Valinskas

Tautos prisikėlimo partija (TPP) turi dar vieną kandidatą į aplinkos ministrus, tačiau jo pavardė kol kas neatskleidžiama. Ją paviešinti žadama tuomet, kai pretendentas bus pristatytas paskirtajam Premjerui Andriui Kubiliui.

Tai partijos lyderis, Seimo Pirmininkas Arūnas Valinskas pareiškė po pirmadienį vykusio susitikimo su aplinkosaugos organizacijos atstovais, pranešė nacionalinis transliuotojas.

Anksčiau TPP į aplinkos ministrus siūlė Neringos vicemerą Arūną Burkšą, tačiau šiam kadidatui priekaištų turėjo ir koalcijos partneriai, ir aplinkosauginių organizacijų atstovai.
Teigiama, kad Prezidentas V.Adamkus taip pat nebūtų patenkintas A. Burkšo kandidatūra į aplinkos ministrus.

Pritarimo kandidatui į aplinkos ministrus nesulaukiantis A. Valinskas įtaria, jog šio posto nori kitos politinės jėgos. „Matome, kad kalba eina ne apie personalijos netikimą. Užuominos rodo, kad ir kitos jėgos nori įsijungti į žaidimą”, - pirmadienio spaudos konferencijoje sakė Seimo pirmininkas A.Valinskas.

Paklaustas, ar aplinkos ministro posto gali siekti konservatoriai, Tautos prisikėlimo partijos lyderis sakė manąs, kad „šitas postas reikalingas tiems žmonėms, kurie nenori ir šiek tiek vengia permainų aplinkosaugoje“.

„Žmonių, kurie norėtų šio dalyko išvengti, yra ir vienoje, ir kitoje politinėje pusėje“, - sakė Seimo pirmininkas.

A.Valinskas dar kartą patikimo, kad kandidatą į aplinkos ministrus siūlys Tautos prisikėlimo partija. „Neatmetu, kad nuo mūsų partijos bus siūlomas nepartinis kandidatas. Aplinkosaugos problemoms spręsti reikalingas partijai atsakaitingas, bet net nebūtinai partinis, sąžiningas žmogus”, - kalbėjo A.Valinskas.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų