Pereiti į pagrindinį turinį

„Ąžuolas“ bendradarbiaus su Liberalų sąjūdžiu

2009-07-16 20:59
„Ąžuolas“ bendradarbiaus su Liberalų sąjūdžiu
„Ąžuolas“ bendradarbiaus su Liberalų sąjūdžiu / Andriaus Ufarto (BFL) nuotr.

Tik ką susibūrusi Seimo „Ąžuolo“ frakcija susitarė bendradarbiauti su kita valdančiąja Liberalų sąjūdžio frakcija.

„Liberalų sąjūdžio partijos pirmininkas Eligijus Masiulis ir frakcijos seniūnas Audrius Endzinas su naujai susikūrusia „Ąžuolo“ frakcija pasirašė susitarimą dėl koalicijos sudarymo, taip įsipareigodami konsultuotis ir derinti pozicijas, koordinuojant veiksmus visais svarbiais klausimais“, - pranešta ketvirtadienį vakare Seimo plenariniame posėdyje.

Tokį susitarimą pasirašė E.Masiulis ir A.Endzinas iš Liberalų sąjūdžio pusės bei Tautos prisikėlimo partijos (TPP) lyderis Arūnas Valinskas ir „Ąžuolo“ frakcijos seniūnė Arūnė Stirblytė.

Pasak A.Endzino, apie partijų jungimąsi ar bendros frakcijos sudarymą nekalbama. „Tai reiškia tik tiek, jog dvi skirtingos frakcijos, dirbančios permainų koalicijoje, susitaria bendradarbiauti ir konsultuotis, priimant svarbius Lietuvai sprendimus“, - sakė jis.

Aštuonių narių „Ąžuolo“ frakcija Seime susibūrė trečiadienį po to, kai narystę TPP frakcijoje sustabdė dalis parlamentarų. Taip įvyko dėl nesutarimų, koks turėtų būti požiūris į Andriaus Kubiliaus vadovaujamos Vyriausybės atnaujinimą po naujosios Prezidentės Dalios Grybauskaitės priesaikos.

„Ąžuolo“ frakcija remia Seimo pirmininką A.Valinską, likusieji 12 TPP frakcijos narių jam nepritaria.

TPP frakcija, vadovaujama Laimonto Diniaus, jau anksčiau buvo pasirašiusi susitarimą dėl bendradarbiavimo su Artūro Zuoko vadovaujama Liberalų ir centro sąjungos frakcija.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų