Pereiti į pagrindinį turinį

Bado akcija truko vos parą

2009-07-03 15:41
Bado akcija truko vos parą
Bado akcija truko vos parą / Šarūno Mažeikos (BFL) nuotr.

24 valandos - tik tiek tebadavo prie Seimo susibūrę profesinių sąjungų atstovai. Iš Vyriausybės gavę konkrečias garantijas, darbuotojų atstovai supakavo savo palapinę. Tačiau profsąjungiečiai įspėja, kad jeigu Vyriausybė juos dar kartą nuvils, bus organizuojami kur kas didesni ir aršeni protestai.

Lietuvos darbo federacijos (LDF) pirmininkas Vydas Puskepalis portalui teigė, esą profsąjungiečiams derybose su Vyriausybe gana lengvai pavyko išpešti norimus sprendimus. Pirmiausiai - kas liečia pareiginės algos dydį. Jį Ministrų kabinetas pažadėjo labiau karpyti daugiau uždirbantiems valstybės tarnautojams, o kukliausiai uždirbančius nuskriausti mažiau.

Analogiškas sprendimas veikiausiai bus priimtas ir dėl bazinės algos dydžio, kurio vienašališkas sumažinimas visoje šalyje sukėlė nepasitenkinimo audrą.

V.Puskepalio teigimu, šiuo metu profsąjungos imasi spausti Vyriausybę ir dėl vadinamojo šalies gelbėjimo plano. LDF vadovo teigimu, daugelis punktų plane yra socialiai neteisingi ar netgi nereikalingi, ir profsąjungos vėlgi sieks, kad valstybė taupytų ne vien mažiausiai uždirbančiųjų sąskaita.

„Projektas yra taisytinas. jeigu jau krizė - veržkimės diržus visi vienodai. Turtingesni gali ir daugiau susiveržti“, - sakė V.Puskepalis.

Vis dėlto šią savaitę pakirstas profsąjungų pasitikėjimas Vyriausybe nebuvo atstatytas. LDF vadovo žodžiais, jeigu Ministrų kabinetas dar kartą apsikiaulins, profsąjungiečiai imsis kur kas drastiškesnių veiksmų nei bado akcija.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų