Pereiti į pagrindinį turinį

Baltijos šalys gali būti ramios, teigia NATO vadovas

2008-09-12 19:31
Baltijos šalys gali būti ramios, teigia NATO vadovas
Baltijos šalys gali būti ramios, teigia NATO vadovas

Baltijos valstybės bei visos NATO narės gali nebijoti Rusijos ir būti visiškai ramios dėl savo saugumo, pareiškė penktadienį Rygoje NATO generalinis sekretorius Jaapas de Hoopas Schefferis (Japas de Hopas Scheferis).

„Baltijos valstybės gali būti visiškai ramios,- sakė jis žurnalistams. - Aš nenoriu girdėti, kad yra Baltijos šalių oro erdvė, nes tai - NATO oro erdvė."

Paklaustas, ar reikia diskusijos apie kolektyvinį Baltijos šalių gynybos planą, J.H.Schefferis atsakė, kad Šiaurės Atlanto aljansas yra labai lanksti organizacija ir, jo nuomone, jai nereikia naujos saugumo planavimo sistemos.

Jis pažymėjo, kad dabartinė sistema yra efektyvi ir, prireikus, ją galima būtų suderinti su atitinkama situacija.

„NATO nelaiko Rusijos grėsme", - pabrėžė NATO generalinis sekretorius.

Savo ruožtu, jis palankiai įvertino Europos Sąjungai pirmininkaujančios Prancūzijos prezidento Nicolas Sarkozy (Nikola Sarkozi) pastangas reguliuojant Gruzijos ir Rusijos konfliktą.

„Tikiuosi, kad ES sugebės sukurti situaciją, tinkamą visoms šalims. NATO taip pat aktyviai dalyvauja, ir tai bus parodyta kitos savaitės pradžioje, kai į Gruziją išvyks Aljanso šalių pasiuntiniai", - sakė J.H.Schefferis.

Latvijos indėlį NATO misijose jis taip pat įvertino teigiamai.

Latvijos prezidentas Valdis Zatleris po susitikimo su NATO generaliniu sekretoriumi pažymėjo, kad NATO per savo 60 metų gyvavimo laikotarpį įrodė, jog yra efektyvi organizacija.

„Latvija remiasi tuo, kad NATO garantuoja saugumą", - sakė V.Zatleris.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų