A. Bilotaitė apie Baltarusijos ir Lietuvos pasienyje mirusį irakietį: brolių Grimų pasakos

Vidaus reikalų ministrė Agnė Bilotaitė sako, kad Baltarusijos institucijų pranešimas apie pasienyje su Lietuvą mirusį irakietį yra dezinformacija, o tokių pranešimų gali būti ir daugiau.

„Tai galime komentuoti kaip aiškią dezinformaciją. Prieš Lietuvą yra vykdoma hibridinė ataka ir tokios dezinformacijos skleidimas yra to pavyzdžiai“, – žurnalistams trečiadienį kalbėjo ministrė.

„Tai yra nesąmonė, brolių Grimų pasakos“, – pridūrė ji.

Savo ruožtu krašto apsaugos ministras Arvydas Anušauskas šią žinią teigė vertinantis kaip provokaciją.

„Baltarusijos režimo provokacijų tikėjomės. Iš tikrųjų jie organizuodami tą visą nelegalų kelią, įtraukdami savo pareigūnus į šitą veiklą, manau, kad ne visada ir patys gali kontroliuoti situaciją“, – tvirtino ministras.

Tai yra nesąmonė, brolių Grimų pasakos.

Pasak jo, remiantis vienais pranešimais, Vakarų nepripažįstamas Baltarusijos prezidentas Aliaksandras Lukašenka liepė apklausti liudininkus civilius, tačiau jau kitoje žinutėje teigiama, kad kūną rado pasieniečiai.

Ministras taip pat atkreipė dėmesį, kad Baltarusijos pareigūnai skelbia tokią informaciją, kurios jie negalėjo gauti iš rasto irakiečio.

„Jie jau dabar formuoja tokią žinią, remdamiesi savo, ko gero, pačių pareigūnų neteisėtais veiksmais, nes jie pažeidžia ir savo šalies įstatymus, kuriuos jie turi, jų tiesiog nevykdo – sienos su Baltarusija nesaugo“, – aiškino ministras.

Baltarusijos Valstybės sienos komitetas trečiadienį pranešė, kad pasienyje, Benekainių gyvenvietės apylinkėse, mirė Irako pilietis. Komiteto atstovas Antonas Byčkouskis teigė, jog pasieniečiai bandė suteikti vyrui pirmąją pagalbą, bet jis mirė.

Lietuvos pasieniečiai sako negavę informacijos iš Baltarusijos pareigūnų apie šį įvykį ir teigia sužinoję iš žiniasklaidos.

Vidaus reikalų ministrės teigimu, tokių dezinformacinių pranešimų gali būti ir daugiau: „Visokių sukurtų istorijų galime tikėtis, nes to yra ir siekiama – kompromituoti mus, mūsų pareigūnų darbą, kompromituoti Lietuvą.“

Paklausta, ar pasieniečiams jau yra tekę panaudoti jėgą, A. Bilotaitė pridūrė neturinti tokios informacijos.

Pasak jos, Lietuvos pasieniečiai naudotų jėgą prieš neteisėtus migrantus tik tuo atveju, jei „tą jėgą reikės naudoti“.

„Tai yra profesionalūs pareigūnai, kurie įsivertina visas aplinkybes ir situacijas“, – kalbėjo ministrė.

Į Lietuvą per sieną su Baltarusija šiemet pateko daugiau nei 4 tūkst. migrantų, daugelis jų yra iš Irako.

Lietuvos pareigūnai dėl išaugusių migracijos srautų kaltina Baltarusijos režimą ir vadina tai hibridine agresija.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Simas

Simas portretas
Rašytojus reikia pas tarakonai. Galės kartu bludyti

>>>Kaunietė \\\\\..../////

>>>Kaunietė  \\\\\....///// portretas
Matyt senelis paguldė į ligononę,kaip per jo dainuojančią "revoliuciją",nes Velnias žino kuo čia baigtis,nes anūkėlis tokią peklą užvirė.Bet babajai psichuškių neaplenks,ne Rusai.

Anonimas

Anonimas portretas
Kazkokia apsisaukele karksi [,atseit ,kauniete ] Eik ir nulaizyk bulbasiui kruvina snuki ir pampersus jam pakeisk,,nes jis sako nebeturi pinigu ,,pirmyn ,apgramdyk bialorusiu haremo pova-maitvanagi.
VISI KOMENTARAI 37

Galerijos

Daugiau straipsnių