A. Bilotaitė: palapinių miestelis – neišvengiama būtinybė

Penktadienį Pabradėje, šalia Užsieniečių registracijos centro (URC), pradėtos statyti palapinės.

„Keturis kartus išaugus neteisėtų migrantų srautams ir užpildžius URC  – palapinių miestelis tapo neišvengiama būtinybe. (...) Kaimyninėje Baltarusijoje susiklosčiusi nestabili bei sunkiai prognozuojama politinė padėtis, nulėmusi pasikeitusį Lietuvos ir Baltarusijos pasienio institucijų bendradarbiavimo pobūdį, ir vis dar suvaržytas judėjimas tarp Europos Sąjungos šalių - tai pagrindiniai neteisėtos migracijos srautus formuojantys veiksniai", – Vidaus reikalų ministerijos pranešime cituojama ministrė Agnė Bilotaitė.

Planuojama, kad pirmadienį teritorija bus aptverta ir pirmoji stovykla bus visiškai įrengta. Iš viso ketinama įrengti dvi stovyklas, kur 80 vietų būtų skirta asmenims izoliuotis dėl karantino ir 270 vietų - jiems apgyvendinti. Šiuo metu atvykėliai iš trečiųjų šalių apgyvendinami Užsieniečių registracijos centre ir Pasieniečių mokykloje. Pastarojoje šiuo metu jų yra 17.

Iš viso nuo metų pradžios sulaikyti 328 trečiųjų šalių piliečiai, kurie neteisėtai kirto Lietuvos valstybės sieną iš Baltarusijos. Nuo birželio 1 d. iki birželio 11 d. neteisėtai sieną kirto 140 migrantų.

Vidaus reikalų ministerija, skelbia, kad šiuo metu sustiprinta sienos su Baltarusija apsauga, mobilizuojamos ir įtraukiamos kitos valstybės institucijos ir tarnybos. Valstybės sienos apsaugos tarnybai (VSAT) padeda Viešojo saugumo tarnybos pareigūnai bei Šaulių sąjungos nariai. Dieveniškių kilpoje, supamoje Baltarusijos teritorijos, artimiausiu metu pradės darbą ir policijos pajėgos. Taip pat ketinama įtraukti ir savivaldą sprendžiant neteisėtai atvykusių migrantų izoliavimo klausimus.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Blyn... išmoksit ir palapines statyt....

J

J portretas
O kam tas palapiniu miestelis visi koncerviniai su vaivorykstiniais pas save priimt galetu juk lojo visi vieni garsiau kiti tyliau pagaliau kaimynams truko kantrybe tai palapiniu reikia tai tvora statys vokietijoj nugriove siena o cia proto bokstai prisiloje atsitvert uzsimane nuimkit apsauga nuo dedules ir tegul saugo siena

O tvora

O tvora portretas
Palapines stato greitai, o apie tvora ilgai diskutuos komisijose
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių