A. Bilotaitė: sprendimų atlaisvinti karantiną dalyje savivaldybių tikimasi šią savaitę

Vyriausybė šią savaitę turėtų apsispręsti dėl karantino atlaisvinimo kai kuriose savivaldybėse, kur sergamumo COVID-19 rodikliai yra geresni nei šalyje, sako vidaus reikalų ministrė Agnė Bilotaitė.

Pasak ministrės, jos vadovaujama Vyriausybės ekstremalių situacijų komisija pirmadienį svarstys karantino atlaisvinimo strategiją, kurioje nacionaliniu mastu numatyta ir toliau vadovautis anksčiau numatytais A, B, C, D scenarijais, tačiau bus ir patikslinimų, leisiančiu priimti sprendimus dėl atskirų savivaldybių.

„Vienas iš siūlymų galės būti, kad atskiri karantino atlaisvinimo planai galės būti pasiūlyti tokioms savivaldybėms, kurios yra „žalios“, t.y. jose situacija yra ženkliai geresnė“, – LRT radijui pirmadienį sakė ji.

Pasak ministrės, Vyriausybei dėl plano bus siūloma apsispręsti šį trečiadienį.

„Manau, kad tikrai realu, kad mes galėtumėme svarstyti Vyriausybės posėdyje dar šią savaitę ir eiti link to. Nes tikrai matome ženklius skirtumus. Jeigu, pavyzdžiui, imtumėme Visagino savivaldybę, kur yra ženklus sergamumo skaičius, t.y. virš 800, jei imsime, pavyzdžiui, Rietavo ar  Birštono savivaldybę, matome, kad skaičiai skiriasi ir galime kalbėti apie skirtingus režimus“, – tvirtino A. Bilotaitė.

Tikrai matome ženklius skirtumus.

Kartu ji akcentavo, kad nebus kalbama apie judėjimo ribojimų panaikinimus tarp savivaldybių, siekiant nesukurti „traukos centrų“, o įvedus laisvesnį režimą, savivaldybėms bus keliami reikalavimai užtikrinti testavimą, COVID-19 židinių atsekamumą.

„Kalbant apie „žaliąsias“ savivaldybes, daugiausia dėmesio, matyt, bus skiriama švietimo paslaugoms, galbūt, bendravimui skirtingiems namų ūkiams – būtent su šitais dalykais siesime atlaisvinimus savivaldybėse“, – sakė ji.

Ministrė priminė, kad nuo pirmadienio taip pat įvedama griežtesnė į Lietuvą iš užsienio atvykstančių keleivių patikra oro uostuose ir Klaipėdos jūrų uoste.

Seimo pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen savaitgalį feisbuke tvirtino, kad artimiausiu metu dalis paslaugų ir verslų jau galėtų atsidaryti Rietave, taip pat Jurbarke, Kalvarijose ar Birštone.

Antrasis karantinas Lietuvoje galioja nuo lapkričio pradžios, jo metu neveikia kavinės, barai ir restoranai, sporto klubai, kino teatrai, uždrausti žiūrovai sporto renginiuose, apribotos pamokos mokyklose, draudžiamas judėjimas tarp savivaldybių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

praeivis

praeivis portretas
Muset jie riausiu nemate? Laukia kol zmones ipyke susivienys ir nuvers jega tokia valdzia.

Ožys \\\\\.../////

Ožys  \\\\\...///// portretas
Oi dar tas bobinčius priskaldys malkų.Čia tik pradžia.Po 4 metų Lietuvėlė nuo tų kiauruškų "valdymo" 20 metų neatsigaus.Jei išvis atsigaus.

Nepasisekė

Nepasisekė portretas
Kaži ar šokėja agnytė galėjo kada pagalvoti, kad bus milicininkų viršininkė? :) O svajojo juk tapti garsi politikė, tiek metų tam paaukojo... O dabar... Baisu :)
VISI KOMENTARAI 11

Galerijos

Daugiau straipsnių