Pereiti į pagrindinį turinį

Briuselyje diskutuos ir apie NATO operaciją Afganistane

2009-05-04 14:34
Briuselyje diskutuos ir apie NATO operaciją Afganistane
Briuselyje diskutuos ir apie NATO operaciją Afganistane / KAM nuotr. V.Tutkus (pirmas iš kairės)

Pirmadienį Lietuvos kariuomenės vadas generolas leitenantas Valdas Tutkus išvyko į Belgijos sostinę Briuselį, kur dalyvaus Europos Sąjungos (ES) ir NATO karinių komitetų posėdžiuose.

Šiandien ir rytoj vyksiančiame ES karinio komiteto posėdyje gen. ltn. V.Tutkus kartu su ES šalių kariuomenių vadais aptars saugumo politikos aktualijas, ES vykdomas tarptautines operacijas.

Trečiadienį ir ketvirtadienį gen. ltn. V. Tutkus dalyvaus NATO karinio komiteto posėdyje, kuriame NATO šalių kariuomenių vadai aptars Aljanso operaciją Afganistane. Taip pat vyks susitikimai NATO ir Ukrainos, NATO ir Gruzijos formatuose.

Penktadienį kariuomenės vadas vyks į Brunsumą (Olandija), kur su oficialiu vizitu lankysis NATO jungtinių pajėgų vadavietėje jos vado generolo Egono Rammso kvietimu.

NATO jungtinė pajėgų vadavietė Brunsume, kuriai yra pavaldūs sausumos, oro ir jūrų pajėgumai, yra viena iš NATO vadaviečių Europoje, atsakingų už Aljanso vykdomas operacijas. Pagrindinė šiuo metu vadavietės vykdoma operacija - NATO Tarptautinių saugumo paramos pajėgų (ISAF) misija Afganistane.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų