Pereiti į pagrindinį turinį

Buvęs Vilniaus meras išteisintas

2013-02-27 23:59
Buvęs Vilniaus meras išteisintas
Buvęs Vilniaus meras išteisintas / "Fotodienos" / Roberto Dačkaus nuotr.

Konservatorių Vilių Navicką, buvusį Vilniaus merą, teismas išteisino ir nusprendė, kad mokyti saviškį partijai palankius sprendimus priimti greitai – ne nusikaltimas.

"Teismas nusprendė V.Navicką išteisinti, kadangi nepadaryta veika, turinti nusikaltimo, baudžiamojo nusižengimo požymių", – tokį nuosprendį vakar perskaitė teisėja Nijolė Žimkienė.

Šis nuosprendis dar gali būti skundžiamas apeliacine tvarka. Pasak teisėjos, įsiteisėjus nuosprendžiui, bus panaikinta ir V.Navickui taikoma kardomoji priemonė – rašytinis pasižadėjimas neišvykti.

Ikiteisminis tyrimas pradėtas paskelbus slapta darytus įrašus, kuriuose užfiksuota, kaip buvęs Vilniaus miesto meras tuometį savivaldybės kontrolierių Šarūną Skučą ragino priimti Tėvynės sąjungai-Lietuvos krikščionims demokratams palankius sprendimus. Šiuose įrašuose V.Navickas teigė, kad valdančiajai partijai naudingus patikrinimus reikia atlikti per tris dienas, o nenaudingus – per trejus metus.

Kaltinimą palaikiusi prokurorė Rasa Lukoševič po posėdžio žurnalistams teigė kol kas negalinti pasakyti, ar sprendimą skųs.

"Tikėtas sprendimas. Tų veiksmų, kuriuos man bandė primesti, nebuvo. Ar kreipsimės į teismą dėl šmeižto – kol kas nežinome. Kai advokatas persiųs teismo sprendimą ir su juo išsamiai susipažinsime, neatmetame ir tokios galimybės", – teismo sprendimą vakar dienraščiui komentavo V.Navickas.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų