Pereiti į pagrindinį turinį

Buvusi Seimo nario V.Matuzo žmona mirė sąvartyne

Buvusi Seimo nario V.Matuzo žmona mirė sąvartyne
Buvusi Seimo nario V.Matuzo žmona mirė sąvartyne / A.Repšio nuotr.

Dvarininkų kaime esančiame atliekų sąvartyne mirė buvusi Seimo nario Vito Matuzo žmona. Nuolatinės gyvenamosios vietos neturėjusią penkiasdešimtmetę Audrą Matuzienę pakirto plaučių liga, rašo dienraštis „Sekundė“.

Specialiosioms tarnyboms apie moters mirtį pranešta sekmadienį, 9.20 val. Į įvykio vietą atvykę pareigūnai per pirminę apžiūrą smurto žymių nepastebėjo. Pirminiais duomenimis, ne vienerius metus aktyvia plaučių tuberkulioze sergančią moterį įveikė liga.

Panevėžio Velžio seniūnijos socialinės darbuotojos informavo, kad pastarąjį pusmetį A.Matuzienė praleido Kulautuvos tuberkuliozės ligoninėje. Iš jos grįžo vos prieš kelias savaites. Tik apsistoti drauge su sugyventiniu Mindaugu Dominu ji neturėjo kur – Liūdynės kaime skirtą socialinį būstą už skolas prieš dvejus metus atėmė antstoliai.

„Iš ligoninės parvykusi A.Matuzienė atėjo į seniūniją – atrodė labai gražiai, buvo pasitaisiusi, apsigydžiusi. Skyrėme ir vaistų, ir maisto. Tik nuolatinės gyvenamosios vietos neturėjo, nes už socialinį būstą visiškai nemokėjo, todėl kito ir negavo. Kol ji buvo ligoninėje, jos draugas glaudėsi apleistame sandėliuke. Kai atvyko, abu patraukė į sąvartyną. Kiek girdėjome, netrukus grįžo  prie pamėgto gyvenimo būdo – taurelės. Gali būti, kad būtent dėl to kilo ligos komplikacijos“, – kalbėjo viena iš Velžio seniūnijos darbuotojų.

Nuolatinės gyvenamosios vietos neturinti, sąvartyne apsistojusi Laima dienraščiui „Sekundė“ pasakojo, kad sekmadienio rytą A.Matuzienė dar patraukusi darbuotis – ieškojo tarp šiukšlių užsilikusių vertingesnių daiktų. Tačiau netrukus savo draugui pasiskundė, kad jaučiasi prastai. M.Dominas moterį nuvedė į jų bendrą guolį.

„Ji jau seniai skundėsi, kad šlubuoja sveikata. Dėl plaučius apėmusios ligos visąlaik kosėjo, buvo labai sublogusi. Sekmadienio rytą jai pasidarė silpna. Draugas nuvedė, paguldė ir nuskubėjo pas sąvartyno sargą, kad iškviestų medikus“, – pasakojo Laima.

Jos teigimu, A.Matuzienė nei greitosios pagalbos medikų, nei savo draugo jau nebesulaukė. Atgal grįžęs vyras ją rado mirusią.

„Viskas įvyko labai greitai. Atvykę medikai apžiūrėjo ir pasakė, kad ji jau mirusi – net į ligoninę nebevežė. Ji savo guoly buvo palikta, kol atskubėjo laidotuvių reikalais pasirūpinusios įmonės darbuotojai“, – kalbėjo pašnekovė.

Per medicinos ekspertizę bus nustatyta tiksli A.Matuzienės mirties priežastis.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų