Buvusių teisėjų valstybinėms pensijoms kompensuoti – per 318 tūkst. litų

  • Teksto dydis:

Vyriausybė pirmadienį iš rezervo paskirstė 1,5 mln. litų, iš jų Nacionalinei teismų administracijai (NTA) skirta per 318 tūkst. litų - šie pinigai atiteks buvusiems teisėjams.

Daugiau kaip 53 tūkst. litų skirta buvusiam Kauno apygardos teismo teisėjui Eduardui Monkevičiui, kuriam šią sumą spalį priteisė Vilniaus apygardos administracinis teismas. Beveik 34 tūkst. litų gaus taip pat Kauno apygardos teisme teisėjavęs Jonas Gaidukevičius - jam palankų sprendimą Vilniaus apygardos administracinis teismas priėmė rugsėjo pabaigoje.

Per 230 tūkst. litų NTA skirta iš dalies padengti pagal ankstesnius teismų sprendimus teisėjams išmokėtas kompensacijas.

Pasak NTA, vykdydami Konstitucinio Teismo nutarimą, teismai priteisia skirtumą tarp mokėtinos ir išmokėtos teisėjų pensijos sumos - taip susidarė 230 tūkst. 700 litų trūkumas einamosioms valstybinėms pensijoms.

Į pensiją išėjusiems teisėjams mokama ne tik senatvės pensija, bet ir teisėjų valstybinė pensija. Per krizę valstybinės teisėjų pensijos buvo sumažintos, tačiau Konstitucinis Teismas pripažino teisėjų pensijų dydžio ribojimus prieštaraujančius Konstitucijai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Atsijokite juos pirmiau

Atsijokite juos pirmiau portretas
Gana ilga pavyko sekti pasakas, kad vargšai tremtinių ir politkalinių palikuonys teismuose "dorai" dirbo, įskaitant ir teisėjus - o žmogeliukai tai dažnai ir visai ne tremtiniai ir jų palikuonys, o tik iš uždarų idiotams ir žmogžudžiams recidyvistams skirtų Sibiro zonų į Lietuvą atsigrūdę išgamos - atsiradę kokią pusiau jakutę, pusiau gyvulį sukergus su recidyvistu - jie gerai moka dokumentus falsifikuoti, jų vaikai, anūkai yra išsigimėliai totalūs, narkomanai, nusikaltėliai - yra jų dosje. Ar suvokiate, kodėl jie taipsukruto, kad neva grėsmė iš Rusijos? Jie puikiai žino, kad yra ir dokumentai, ir liudytojai - pasakys, kas jie tokie ir kiek žmonių nužudę, kiek vaikų prievartavę, kokie išgamos jų pačių vaikai - bjaurastys kažkoke.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių