D. Nausėdienė susitiko su ukrainiečiais, dalyvavusiais jaunųjų šaulių stovykloje

  • Teksto dydis:

Pirmoji ponia Diana Nausėdienė susitiko su jaunuoliais iš Ukrainos, dalyvavusiais Lietuvos šaulių sąjungos (LŠS) vasaros stovykloje, penktadienį pranešė Prezidentūra.

Lietuvos pirmoji ponia su ukrainiečiais kalbėjosi apie patirtis Lietuvoje, Rusijos agresijos Ukrainoje metu patirtus išgyvenimus ir patriotinį ugdymą, teigiama pranešime.

LŠS Žemaitijos 8–osios rinktinės organizuotoje, prie Balsių rugpjūčio 11–19 dienomis vykusioje stovykloje dalyvavo 20 paauglių iš Ukrainos.

Pasak pirmosios ponios, tokios stovyklos yra puikus būdas padėti vaikams bent šiek tiek pamiršti karo metu patirtus išgyvenimus ir pasisemti pozityvių įspūdžių.

„Svarbu, kad Lietuvos šaulių sąjunga labai gerai supranta paramos ukrainiečių vaikams poreikį. Patriotinės vertybės, kurias skiepija jaunųjų šaulių stovyklos, apsikeitimas patirtimi, šiandien kaip niekada aktualūs“, – pranešime cituojama D. Nausėdienė.

„Džiugina besimezgantis stiprus ryšys tarp lietuvių ir ukrainiečių jaunosios kartos“, – pridūrė ji.

Jaunuoliai iš Ukrainos penktadienį dalyvavo Valstybės pažinimo centro organizuojamoje ekskursijoje ir edukacijoje apie Lietuvos valstybingumą, šeštadienį lankysis Vilniuje ir Trakuose esančiuose istorijos muziejuose.

Ukrainiečių jaunuolių dalyvavimu stovykloje rūpinosi LŠS Paramos Ukrainai grupė ir Ukrainoje veikianti nevyriausybinė organizacija „Development Foundation“, teikianti psichologinę pagalbą ir emocinę paramą nuo karo nukentėjusiems asmenims.



NAUJAUSI KOMENTARAI

ar ne per daug skiriama dėmesio

ar ne per daug skiriama dėmesio portretas
tiems ukrainiečiams
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių