Daliai teisėjų Seimas turi gerų žinių dėl valstybinių pensijų

Seimas svarstys siūlymą valstybines pensijas mokėti ne tik tiems teisėjams, kurie sulaukė pensinio amžiaus, bet ir tiems, kurie yra pripažinti nedarbingais ar iš dalies darbingais, netekusiais 60 procentų ir daugiau darbingumo (iki 2005 m. liepos 1 d. I ar II grupės invalidais).

Parlamentarai ketvirtadienį po pateikimo bendru sutarimu pritarė tokioms Seimo narės Agnės Širinskienės pateiktoms Teisėjų valstybinių pensijų įstatymo pataisoms. Po svarstymo komitetuose į Seimo salę jos turėtų sugrįžti gegužės 11 d.

„Teisėjai šiuo metu yra vieninteliai iš valstybinių pensijų gavėjų, kurie gauna valstybinę pensiją tik tuomet, kai sulaukia pensinio amžiaus. Tiems, kurie neteko darbingumo, valstybinė pensija šiuo metu nėra mokama. Lyginant su kitomis valstybinių pensijų gavėjų grupėmis (mokslininkais, kariais, pareigūnais), nedarbingais pripažinti teisėjai yra diskriminuojami. Jiems pensija nemokama, kai tuo tarpu nedarbingais tapę mokslininkai, kariai valstybines pensijas gauna“, – sako Teisės ir teisėtvarkos pirmininko pavaduotoja A. Širinskienė.

Toks reguliavimas, jos nuomone, yra neteisingas ir neproporcingas.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

dėdė

dėdė portretas
Manau, kad teisėjai pakankamai prisirinko kyšių ir dovanų, tad papildoma pensija būtų perteklinė.

Ašara

Ašara portretas
teisejai, tai labiausiai skurstanti tautos dalis

zenonas

zenonas portretas
Yra teisėjų kurie teisia kitus, nors senai privalėjo sėdėti patys kaltinamųjų suoluose. Pvz. Klaipėdos apyl. teismo teisėja V.Olcvikienė ir t.t. Galiu pateikti rašytinius įrodymus. Mano tel. 8 662 33770
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių