Pereiti į pagrindinį turinį

Dalis mokyklų perrašo brandos atestatus

2009-07-09 12:20
Dalis mokyklų perrašo brandos atestatus
Dalis mokyklų perrašo brandos atestatus / Mindaugo Ažušilio nuotr.

Daliai Lietuvos mokyklų tenka perrašyti brandos atestatus. Nacionalinis egzaminų centras pakeitė apie 1,3 tūkst. galutinių egzamimų vertinimų.

Klaidų atestatų prieduose įsivėlė rašant pakartotinės egzaminų sesijos rezultatus, praneša Lietuvos radijas.

Daugiausia problemų dėl to gali patirti abiturientai, kurie atestatus jau gavo ir nuo ketvirtadienio planavo teikti stojimo dokumentus aukštosioms mokykloms - iki kito šeštadienio juos registruoja universitetai ir kolegijos, dalyvaujantys bendrajame priėmime.

Trečiadienį paaiškėjo, kad dalis abiturientams išrašytų atestatų priedų - su klaidomis, kurios įsivėlė per pakartotinę egzaminų sesiją surinktus taškus verčiant balais.
Anot egzaminų centro, pastebėjus sistemos klaidą, rezultatai buvo perskaičiuoti - beveik 1,2 tūkst. abiturientų galutinis vertinimas pakilo vienu balu, daugiau nei 100 abiturientų, kurie iki tol žinojo, kad egzamino neišlaikė, gavo teigiamą balą.

Nacionalinis egzaminų centras sako, kad atestatų priedai su klaidomis - negaliojantys dokumentai, juos mokyklos turi perrašyti, tačiau tikina, kad kol kas dauguma dokumentų turėjo būti neįteikti ir ketvirtadienį skaičius tikslins.  

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų