To dar nėra buvę sausio 1-ąją: kai kur Lietuvoje fiksuota rekordinė 15 laipsnių šiluma

Lietuvoje šeštadienį pasiekti dienos šilumos rekordai kai kuriose meteorologijos stotyse sekmadienį vėl buvo viršyti, o Marijampolėje ir Druskininkuose temperatūra pasiekė 15 laipsnių šilumos, pranešė sinoptikas Vytautas Sakalauskas.

„To dar nėra buvę. Vakar (šeštadienį − BNS) daug kur, o šiandien (sekmadienį − BNS) visose (meteorologijos stotyse − BNS) viršyti ankstesni rekordai“, − BNS teigė Lietuvos hidrometeorologijos tarnybos atstovas.

„Jeigu žvelgsime į meteorologinių stebėjimų laikotarpį, sausio 1-ąją oras buvo sušilęs tiktai iki septynių-aštuonių laipsnių, na, Kybartuose − iki devynių laipsnių, o dabar net keturiais, penkiais, o vietomis šešiais  laipsniais aukštesnė temperatūra nei buvo kada tai ankstesniais metais. O tai Marijampolėje net septyniais laipsniai viršytas sausio 1-osios aukščiausios temperatūros rekordas“, − pridūrė V. Sakalauskas.

Jeigu žvelgsime į meteorologinių stebėjimų laikotarpį, sausio 1-ąją oras buvo sušilęs tiktai iki septynių-aštuonių laipsnių.

Pasak jo, Marijampolėje ir Druskininkuose sekmadienį apie vidurdienį oras buvo sušilęs iki 15 laipsnių šilumos, o anksčiau neviršyti maždaug aštuoni laipsniai. 

„Tai tikrai nėra buvę iki tiek sušilę nei gruodžio mėnesį, nei sausį per visą meteorologinį  stebėjimą“, − teigė jis.

V. Sakalausko tvirtinimu, šilčiausia sausio 1-oji fiksuota 2018 metais − tada Kybartuose temperatūra buvo pakilusi iki beveik 9 laipsnių.

„Iki 8,8 laipsnio Kybartuose, iki 8,1 laipsnio šilumos buvo pakilusi Klaipėdoje, bet tokia temperatūra, kokia buvo šią sausio 1-ąją dar niekur niekada nėra buvusi“, − BNS tvirtino.

Anot V. Sakalausko, naktį temperatūra kris ir liks 1-6 laipsniai šilumos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Girinis

Girinis portretas
Be zalumos zmonija zus,bet ji sito dar nesuvokia,zeme liks tik be žalumos ir deje be žmogaus !

ONTĖ

ONTĖ portretas
O kokia aukščiausia Kaune temperatūra buvo peckeliai taip ir neparašė. Kaune temperatūra dėl reljefo būtų skirtinga. Ar sinoptikui buvo sunku, pasiėmus termometrą, pamatuoti oro temperatūrą skirtingose vietose. Tai būtų Naujametinė dovana kauniečiams. Daugiau tokių progų gyvenime nebepasitaikys.

hehe

hehe portretas
o kam tada sildyma ijunge?
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių