Pereiti į pagrindinį turinį

„Darbietis“ siūlo medaliu apdovanoti penkis vaikus išauginusias motinas

2015-08-05 08:18
BNS inf.
T. Lukšio / BFL nuotr.

Seimo narys „darbietis“ Petras Čimbaras siūlo valstybės apdovanojimą skirti penkis ir daugiau vaikų pagimdžiusioms, užauginusioms ir gerai išauklėjusioms motinoms.

Jis parengė tai numatantį Valstybės apdovanojimų įstatymo pataisų projektą.

Pagal jį, ordino „Už nuopelnus Lietuvai“ medaliu būtų apdovanojami asmenys „už nuopelnus garsinant Lietuvos vardą kultūros, mokslo, švietimo, verslo, gamybos, sveikatos, socialinės apsaugos, karybos, sporto, ūkio bei kitose srityse, už humanitarinę pagalbą Lietuvai, taip pat motinos, pagimdžiusios ir užauginusios bei gerai išauklėjusios penkis ir daugiau vaikų“.

Šiuo metu toks medalis skiriamas septynis ir daugiau vaikų pagimdžiusioms bei gerai išauklėjusioms moterims.

Parlamentaras tvirtina pataisą parengęs atsižvelgdamas į Pranciškaus Zinkevičiaus peticiją „Dėl nykstančios Lietuvos tautos“. Jai pritarė ir Seimo Peticijų komisija.

P.Čimbaras projekto aiškinamajame rašte nurodo, kad šiuo metu motinų, pagimdžiusių, užauginusių ir gerai išauklėjusių penkis ir daugiau vaikų bei kurioms skirtos antro laipsnio valstybinės pensijos, yra apie 10 tūkstančių.

Ordino „Už nuopelnus Lietuvai“ medaliu apdovanotos motinos gauna 290 eurų piniginę premiją. Priėmus siūlomą pataisą iš viso reikėtų apie 2,9 mln. eurų.

Kasmet vidutiniškai apdovanojamos 45 motinos. Šiemet apdovanotos 47 motinos. Išmokėta 13 tūkst. 833 eurų.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų