Darbuotojams išeitinių išmokų valstybė nemokės

Profesinių sąjungų atstovai antradienį Vyriausybei pateikė siūlymus, kuriems įsigaliojus šalyje  sumažėtų nedarbas, tačiau ne su visais profesiniu sąjungų siūlymais sutiko socialinės apsaugos bei darbo ministras R.J.Dagys.

„Darbo kodekse įtvirtintos bendro pobūdžio lanksčios normos, kurių visai nereikia keisti, o reikia darbdaviams išmokti jomis naudotis“, – teigė profesinių sąjungų atstovai.

Susitikime su profesinėmis sąjungomis dalyvavęs socialinės apsaugos bei darbo ministras Rimantas Jonas Dagys teigė, kad profesinių sąjungų siūlymas keisti Darbo kodekso nuostatas, kurios aptaria darbuotojų ir darbdavių santykius yra visiškai nepagrįstas.

„Valstybė neturėtų tapti darbdavių ir darbuotojų susitarimų įkaite, tai pačių darbdavių ir darbuotojų reikalas“, – neabejojo ministras R.J.Dagys.

Ministras skeptiškai vertina ir kitą profesinių sąjungų siūlymą, pagal kurį Darbo kodekse būtų įtvirtinta valstybės prievolė išmokėti darbuotojams išeitines išmokas, jei jų sumokėti negali darbdavys.

„Šis klausimas svarstytinas tik tuo atveju, jeigu sutartume dėl įmokų tarifų „Sodrai“ didinimo, nes prisiimti tokius įsipareigojimus valstybei šiuo metu yra neįmanoma“, – kalbėjo ministras R.J.Dagys.

Darbuotojų atstovai taip pat siūlė valstybei labiau remti pradedančiuosius ir smulkiuosius verslininkus, pertvarkyti Lietuvos darbo biržos sistemą.


Šiame straipsnyje: Dagys

NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių