Daugiau nei pusė mokyklų nepasiekiamos žmonėms su judėjimo negalia

Nevyriausybinių organizacijų tyrimas rodo, kad Lietuva yra viena iš nedaugelio Europos Sąjungos šalių, kurioje tebėra specialiosios mokyklos vaikams su negalia. Į mokymo įstaigą patekti negalintiems vaikams skiriamas mokymas namuose.

Tai skelbiama Lietuvos neįgaliųjų forumo parengtoje alternatyvioje ataskaitoje. Teigiama, jog tokia padėtis susidarė dėl to, kad daugiau negu pusė mokyklų yra neprieinamos žmonėms su judėjimo negalia, mokytojai neturi atitinkamos kvalifikacijos, nepritaikyta mokymo medžiaga.

Tyrimo duomenimis, šios sąlygos lemia ir mažą studentų su negalia skaičių. Aukštosiose mokyklose jų mokosi apie tūkstantį – tai sudaro mažiau negu vieną procentą visų studijuojančiųjų.

Skaičiuojama, kad Lietuvoje yra apie 10 procentų žmonių su negalia.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Laura

Laura portretas
Esu, Kauno Specialiosios mokyklos Gimnazijos moksleivė turiu problemų su nugara, mokyklos medicininiame skyriuje atliekamos įvairios procedūros įvairūs gydomieji masažai, mankštos, gydomieji baseinai.Mokykloje įgyjame vidurinį išsilavinimą (mokykla Gimnazijos tipo ) Mokykloje , po pamokų vyksta įvairūs renginiai, būreliai. Moksleiviai 5 kartus per dieną skaniai maitinami. Mokykloje dirba moksleivius suprantantys šaunūs mokytojai, auklėtojai ir medicinos darbuotojai. Mes moksleiviai, esame vieni kitus suprantantys, ir draugiški:). Visus turinčius judėjimo problemų kviečiame mokytis pas mus.:)

AUDRONE

AUDRONE portretas
visus moksleivius nuo 6iki 21m turinčius judejimo negalia kviečiame mokytis KAUNO SPECIALIOJOJE MOKYKLOJE/MOKYKLA GIMNAZIJOS TIPO/SU MED.APTARNAVIMU,ĮV.PROCEDŪROMIS,GERA APLINKA,ŠAUNUS BENDRUOMENES KOLEKTYVAS,ĮDOMŪS RENGINIAI.:)
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių