Daugiau prokurorų galės pretenduoti į specialaus prokuroro statusą

Seimas priėmė Prokuratūros įstatymo pataisas, išplėsdamas specialaus statuso prokurorui suteikimo instituto taikymo ribas.

Seimo sprendimu, šis statusas gali būti suteikiamas ir prokurorui, kuriam pavedama atlikti, organizuoti nusikalstamų susivienijimų padarytų nusikalstamų veikų, ar nusikalstamų veikų ekonomikai, verslo tvarkai ar finansų sistemai, ikiteisminį tyrimą ir jam vadovauti bei palaikyti valstybinį kaltinimą tokiose baudžiamosiose bylose.

Nustatyta, kad specialus statusas taip pat gali būti suteikiamas prokurorui, kuriam pavedama atlikti tyrimą dėl viešojo intereso galimo pažeidimo ir ginti viešąjį interesą civilinės ir administracinės teisės priemonėmis, kai pažeidimo padarymu įtariamas valstybės ar savivaldybės institucijos, įstaigos ar įmonės vadovas, vadovo pavaduotojas ar asmuo, turintis imunitetą nuo patraukimo baudžiamojon atsakomybėn.

Šiuo metu galiojančiame įstatyme įtvirtinta, kad prokurorui, kuriam pavedama atlikti, organizuoti korupcinio pobūdžio nusikalstamų veikų, kurių padarymu įtariamas valstybės ar savivaldybės institucijos, įstaigos ar įmonės vadovas, vadovo pavaduotojas ar asmuo, turintis imunitetą nuo patraukimo baudžiamojon atsakomybėn, ikiteisminį tyrimą ir jam vadovauti bei palaikyti valstybinį kaltinimą tokiose baudžiamosiose bylose, gali būti suteikiamas specialus statusas.

Prokuratūros įstatymo pataisos, kurios įsigalios liepos 1 d., priimtos 70 parlamentarams balsavus už, nė vienam nebuvus prieš ir vienam susilaikius.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimui Pydarui

Anonimui Pydarui portretas
Man prokuratūrą nulis, nes netykiu

kas

kas portretas
cia darosi siamfaru bei prokuroru ir teismu kraste kur kiekvienas turesim po prokurora tik kas juos islaikys? gal sorosas?...
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių