Dėl „Maximos“ vadovo žodžių į Latvijos URM iškviestas Lietuvos ambasadorius

  • Teksto dydis:

Dėl "Maxima Latvija" vadovo Gintaro Jasinsko pareiškimo apie atsakomybę dėl prekybos centro griūties į Latvijos užsienio reikalų ministeriją (URM) Rygoje ketvirtadienį iškviestas pasiaiškinti Lietuvos ambasadorius Ričardas Degutis.

Tai BNS patvirtino Lietuvos užsienio reikalų ministro atstovė spaudai Rasa Jakilaitienė.

"Ambasadorius dar kartą pareiškė užuojautą ir apgailestavimą dėl tragiškos nelaimės", - BNS sakė R.Jakilaitienė. Ji taip pat pareiškė, kad URM atsiriboja nuo verslo subjektų komentarų.

"Maxima Group" komunikacijos vadovė Olga Malaškevičienė BNS sakė, kad savo komentarą grupė pateiks vėliau.

"Maxima Latvija" vadovas G.Jasinskas ketvirtadienį pareiškė, kad jis neatsistaydins iš pareigų, nes nesijaučia kaltas. Pasak jo, trauktis turėtų tie, kurie jaučiasi kalti. Po tragedijos, kuri nusinešė daugiau kaip 50 žmonių gyvybių, atsistatydino Latvijos vyriausybė.

"Atsistatydina tie, kurie jaučiasi kalti. Aš galiu žiūrėti žmonėms į akis", - sakė jis.

Latvijos užsienio reikalų ministras Edgars Rinkevičius BNS sakė, kad tokie pareiškimai nepriimtini. Pasak jo, tokie "Maxima Latvija" vadovo pareiškimai kuria neigiamą ne tik šios bendrovės, bet ir visų užsienio investicijų įvaizdį.

"Pagaliau jie nepadeda stiprinti Latvijos ir Lietuvos santykių",- sakė Latvijos užsienio reikalų ministras.

Rygos vakariniame rajone esančio prekybos centro "Maxima" stogas įgriuvo lapkričio 21 dienos vakarą. Per tragišką incidentą žuvo 54 žmonės, tarp jų trys gelbėtojai, o dar dešimtys žmonių buvo sužeisti.

Latvijos premjeras Valdis Dombrovskis trečiadienį pranešė, kad priima politinę atsakomybę ir atsistatydina.



NAUJAUSI KOMENTARAI

albuks

albuks portretas
Max nelabai mėgstu dėl žmonių engimo,bet nesuprantu,kam toks puolimas. Žemes ir statybines medžiagas ant supūvusio stogo gi ne jie krovė.

degradu palikuonys

degradu palikuonys portretas
Ot blyn kas per issigimeliai sutverimai tie maximu savininkai,maza to,kad del ju kaltes tiek zmoniu zuvo,tai dar akis drasko,cia isvis cinizmo virsune! Gal atsveskit dar kad draudimo ismokas gausit,kaip tokiem tai visai normalu butu,visiski degradai...
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių