Dėl mokytojų streiko kreipėsi į S. Skvernelį: premjere, privalote įsikišti

  • Teksto dydis:

Lietuvos profesinių sąjungų konfederacija ragina premjerą Saulių Skvernelį įsikišti ir stabilizuoti padėtį, susijusią su mokytoju streiku.

„Jūsų atsiribojimas nuo padėties yra nepateisinamas, ypač matant, jog švietimo ir mokslo ministrei nepavyksta suvaldyti situacijos. Turi vykti derybos dėl švietimo darbuotojų keliamų reikalavimų, nes priešingu atveju padėtis gali tapti nekontroliuojama visame viešajame sektoriuje“, - sakoma sekmadienį išplatintame Lietuvos profesinių sąjungų konfederacijos kreipimesi į Vyriausybės vadovą.

Pasak kreipimąsį pasirašiusios Lietuvos profesinių sąjungų konfederacijos pirmininkės Ingos Ruginienės, ilgus metus viešasis sektorius buvo nuvertintas, laikomas tiesiogiai pelno nekuriančiu ir todėl nevertu ypatingo dėmesio ir finansavimo sektoriumi.

Jūsų atsiribojimas nuo padėties yra nepateisinamas, ypač matant, jog švietimo ir mokslo ministrei nepavyksta suvaldyti situacijos.

„Tačiau čia dirbantys žmonės turi kantrybės ir trypiamos savigarbos ribas, ir tik laiko klausimas, kada mokytojais paseks medikai, dėstytojai, kultūros, socialiniai darbuotojai, valstybės tarnautojai, teisėsaugos pareigūnai ir daugybė kitų profesijų žmonių, dirbančių biudžetiniame sektoriuje. Dabar kaip tik yra ta krizinė situacija, kai visos ideologinės ir politinės jėgos turėtų dėti visas pastangas, kad problemos būtų sprendžiamos. Nepateisinami nei tie politikai, kurie nemato krizės ir laukia, kol žmonės nurims savaime, nei tie, kurie naudojasi sudėtinga padėtimi ir situaciją išnaudoja politinei reklamai bei dar labiau kursto konflikto ugnį“, - sakoma kreipimesi.

Ketvirtą naktį Švietimo ir mokslo ministerijoje nakvoję streikuojantys mokytojai žada nesitraukti, kol nebus sutarta dėl konkrečių sprendimų.

Streiką nutraukti neketinančios profsąjungos vadovas Andrius Navickas teigė, kad ministerija nepajėgi vykdyti reformą ir ragina ministerijos komandą nusišalinti nuo derybų.

Pirmadienį aptarti susidariusią situaciją premjeras S. Skvernelis kviečia švietimo profsąjungas bei parlamentinių partijų lyderius.

Prezidentei Daliai Grybauskaitei išreiškus abejonių dėl ministrės Jurgitos Petrauskienės galimybių toliau eiti pareigas ir opozicijai Seime inicijuojant interpeliaciją, premjeras sakė, kad švietimo reforma tęsis nepriklausomai nuo to, kas bus ministras.

Mokytojų streikai tęsiasi jau trečią savaitę.



NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
Moteris ir už vairo - nelaimė, ką kalbėt apie ministeriją.

lieps

lieps portretas
dazniau kalbetis su VYYYYYYYRRRRRRRRUU.

Tiesa

Tiesa portretas
ir teisybė. Ministrus paskyrė tulpė, tai tegu pas ją ir kreipiasi. Kur jūs matote mokytojus. Tai ne mokytojai, o susireikšminę opozicinio elito padugnės. Primas turėtų visus riaušininkus atleisti už pedagogo vardo žeminimą.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių