Dėl NT mokesčio protestavo daugiau tautiečių nei leista: žmonės nebuvo ramūs

  • Teksto dydis:

Apie pustrečio tūkstančio žmonių ketvirtadienį susirinko prie Seimo išreikšti nepasitenkinimą dėl parlamento svarstomų nekilnojamojo turto mokesčio pataisų. Daugiau apie tai – LNK reportaže.

Mitingo organizatoriai teigė, kad Vyriausybės ketinimai apmokestinti visą, įskaitant ir vienintelį būstą, yra tiesiog nuosavybės nusavinimas.

Žmonės atėjo mitinguoti ne tik dėl nekilnojamojo turto mokesčio, bet atsinešė ir kitų skaudulių, plakatais išreiškė savo nusivylimą.

Plačiau papasakojo Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato, Viešosios tvarkos valdybos viršininkas Dainius Daukantas.

– Kaip pareigūnams sekėsi tvarkytis šiame mitinge?

– Mitingas prasidėjo 11 val., tačiau pasiruošiamieji darbai prasidėjo nuo ankstyvo ryto. Tiek ir organizatoriai ruošėsi, tiek ir policija pradėjo darbą šiek tiek anksčiau nei pats mitingas prasidėjo.

– Kaip praėjo mitingas? Ar buvo neramumų? Ar buvo asmenų, kuriuos teko netgi sulaikyti?

– Negaliu pasakyti, kad mitingas praėjo ramiai vien todėl, kad pati mitingo tematika buvo tokia, kad žmonės nebuvo ramūs. Tačiau mes juk suprantame, kad į mitingus žmonės tam ir eina, kad išreikštų kažkokią nuomonę. Nebuvo labai ramu, tačiau nebuvo fiksuota kažkokių pažeidimų. Nebuvo ir sulaikytų asmenų. Bendrai vertinant, mitingas praėjo sklandžiai.

Visas reportažas – LNK vaizdo įraše:

– Visgi vienas įėjimas į Seimą buvo užrakintas. Ar tai buvo parlamentarų prašymu? Ar jūs priėmėte šį sprendimą saugumo sumetimais?

– Renginys vyko prie Martyno Mažvydo bibliotekos. Aplink Seimą buvo laisva teritorija. Miesto gyventojai bei svečiai galėjo laisvai judėti aplink. Lygiai taip pat ir Seimo nariai bei darbuotojai galėjo laisvai judėti. Nebuvo policijos nurodymų uždaryti tam tikrus įėjimus.

– Ar prieš mitingą buvo bendraujama su asmenimis, kurie galėtų kelti neramumų?

Nebuvo labai ramu, tačiau nebuvo fiksuota kažkokių pažeidimų.

– Mes dažnai bendraujame su asmenimis, kurie yra tokių renginių lankytojai. Šis mitingas nebuvo išmintis. Bendravome ir su organizatoriais. Kalbėjome su jais, ką mums visiems padaryti, kad tas mitingas praeitų sklandžiai. Manau, kad radome bendrą kalbą, nes jis ir praėjo taikiai.

– Labai džiugu, kad įvyko be incidentų. Kaip buvo ruoštasi šiam renginiui? Kokios pajėgos buvo pasitelktos?

– Ruoštis pradėjome tikrai ne vakar. Daug anksčiau. Kaip ir kiekviename renginyje, papildomos pajėgos atvažiuoja ir darbuojasi. Atsižvelgiant į mitingo tematiką, į galimą susirinkusių skaičių, policijos pajėgų buvo šiek tiek daugiau.

– Pasibaigus mitingui prie Seimo, dalyvis Antanas Kandrotas pakvietė minią žygiuoti kartu link Apeliacinio teismo, kur buvo svarstoma jo byla. Kaip baigėsi ši situacija?

– Matyt, minia neišgirdo kvietimo. Tam tikras bendraminčių kiekis nuėjo kartu su A. Kandrotu iki teismo pastato. Tačiau asmenų kiekis buvo tikrai nedidelis. Nebuvo incidentų. Palydėję asmenys kantriai palaukė teismo posėdžio pabaigos ir išsiskirstė.

– Nors leidimas buvo išduotas tūkstančiui žmonių, minia išaugo iki pustrečio tūkstančio žmonių.

– Nedrįsčiau sakyti tikslių skaičių, bet bendras vaizdas susidarė, kad buvo apie 2 tūkst. žmonių. Mes vertinsime tą surinktą medžiagą, žiūrėsime, kiek tų žmonių buvo susirinkę. Reikia įvertinti, kas jie tokie buvo. Ar tie žmonės tikrai buvo renginio dalyviai, o gal pro šalį ėję žmonės.

– Kaip suprantu, neturite pastabų kolegų darbui?

– Tikrai neturiu pastabų kolegoms. Jei kažkas mums turi pastabų, tai mielai išklausysime.



NAUJAUSI KOMENTARAI

kilpa

kilpa portretas
nereikia ziureti i praeiti, kas buvo, reikia ziureti kas dabar. O dabar yra tai, kad susikurpe isrinktieji toki mokesti, kad turciai nemoketu, o vargsai nebezinotu ka daryti, Ir tegu pasaku nekuria, kad tai bus toks maaaaazas mokestelis. Apgautieji ne karta jau tiketi nebenori.

tt

tt portretas
Pasiskaiciuokit, kokuas kapeikas mokesit?

Manau

Manau portretas
Tikroji Lietuvos pražūtis tai tie beraščiai žmogeliai "celofanų" valdomi
VISI KOMENTARAI 33

Galerijos

Daugiau straipsnių