Dėl pandemijos – parama Genocido centrui, Zoologijos sodui, muziejams

Vyriausybė dėl koronaviruso pandemijos metu patirtų nuostolių skyrė papildomų lėšų Lietuvos gyventojų genocido ir rezistencijos tyrimo centrui (LGGRTC), Lietuvos zoologijos sodui, taip pat dar keliems Aplinkos ministerijos valdomiems muziejams.

Ministrų kabinetas trečiadienį nusprendė LGGRTC skirti 53 tūkst. eurų. Centras iš viso prašė kompensuoti 130  tūkst. eurų praradimus, nes vien darbo užmokesčiui dėl nesurinktų lėšų už bilietus trūksta apie 80 tūkst. eurų, o planams finansuoti paminklą Dainavos apygardos partizanams trūksta 50 tūkst. eurų. Taip pat centras informavo, kad dar 60 tūkst. eurų reikėtų Tuskulėnų memorialiniame komplekse Vilniuje rengiamos ekspozicijos „Projektas – homo sovieticus“ audio-video asistentui.

Tuo metu Lietuvos zoologijos sodui Vyriausybė skyrė 82 tūkst. eurų, kurių įstaiga negavo už bilietus pirmąjį pusmetį. Dar 1,6 tūkst. eurų skirti Respublikiniam Vaclovo Into akmenų muziejui, beveik 28 tūkst. eurų – Kauno Tado Ivanausko zoologijos muziejui.

Aplinkos ministerija iš viso šioms pavaldžioms įstaigoms prašė kompensuoti 850 tūkst. eurų praradimų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

o

o portretas
kam dar G centrui kai aplojo musu s viesuolius ir Dievo tarna kuris ir mire po adamkaus interviu negydomas ir apleistas nes seimininkei buvo isakyta nieko neleist ir tik gaves tel galejau trumpai s o jo eminencija V S pa ka lbet turinio nekomentuosiu nes zmogus AA bet liko g eda ir pasislyksteimas tais ivykiais ir zmogenais i/ki siol dar veidmainiskai lojanciais ir kaip bestijos reptyloidai sliauzia ntmys prie vald lovio ?.....
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių