Dėl pandemijos rinkimai kainuos brangiau: skyrė papildomus 3,9 mln. eurų

Vyriausybė Seimo rinkimams organizuoti trečiadienį papildomai skyrė 3,9 mln. eurų.

Šios lėšos bus skiriamos iš valstybės vardu pasiskolintų lėšų Vyriausiajai rinkimų komisijai (VRK), artėjant spalį vyksiantiems Seimo rinkimams.

Šios VRK lėšos žadamos paskirstyti rinkimų komisijų narių darbo užmokesčio išlaidoms apmokėti ir Seimo rinkimams organizuoti diplomatinėse atstovybėse bei konsulinėse įstaigose, nurodo Vyriausybės kanceliarija.

Vyriausioji rinkimų komisija pažymi, kad papildomų išlaidų pareikalaus būtinybė užtikrinti rinkėjų saugumą dėl koronaviruso pandemijos – bus prailgintas išankstinio balsavimo, komisijų darbo laikas, taip pat daugiau žmogiškųjų resursų reikės išplėtus balsavimo vietų skaičių.

Iš viso ministrų kabinetas trečiadienio posėdyje svarstys siūlymus dėl bendros 200 mln. eurų sumos skyrimo, įskaitant ir kovai su koronaviruso krizės pasekmėmis.

Daugiausiai – 191,2 mln. eurų – planuojama skirti Socialinės apsaugos ir darbo ministerijai darbo vietų ir gyventojų pajamų išsaugojimo tikslais.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Bet

Bet portretas
kaukės rinkėjai tures pirkti iš savo pinigų.

Čiubaka

Čiubaka portretas
Pasiskolino 4 lemonus. Tai taip išeina, kad dabar kiekvienas Lietuvos gyventojas bus skolingas bankams po 2 eu, kad pats galėtų rinkti tuos kur prie lovio. Čia jau neskaitant kiek milijonų skyrė parcijoms, kurias patys ir rinksime. Tfu, geriau išviso atšauktų ar nukeltų tuos rinkimus dėl pandemijos

Anonimas

Anonimas portretas
Parazitai
VISI KOMENTARAI 11

Galerijos

Daugiau straipsnių