Pereiti į pagrindinį turinį

Dėl statybų Kuršių nerijoje sukurta nauja komisija

2007-12-15 09:00

Dėl statybų Kuršių nerijoje sukurta nauja komisija

Kad dėl naujų statybų Kuršių nerijoje kiltų kuo mažiau nesusipratimų, būsimi projektai nuo šiol atsidurs naujos komisijos taikinyje.

Nidoje vakar pirmą kartą posėdžiavo Kuršių nerijos nacionalinio parko (KNNP) konsultacinė taryba.

Be parko pareigūnų, į ją įtraukti Neringos ir Klaipėdos miestų vyriausieji architektai, aplinkosaugos, paminklotvarkos specialistai iš uostamiesčio ir sostinės, UNESCO, ICOMOS organizacijų atstovai, Neringos bendruomenės nariai, architektūros autoritetai.

Iš 21 nario sudaryta komisija turi patariamąjį balsą Parko direkcijai, siekiant išvengti konfliktų dėl parko teritorijoje planuojamų statybų.

Vakar posėdžiavusi komisija pritarė Klaipėdos jūrų muziejaus-akvariumo detaliojo plano korektūrai.

Juo siekiama atstatyti Kopgalio kaimą, kurio tradicinės architektūros statiniuose bus įrengti poilsio namai delfinų terapijos gydymo tikslais atvykusiems žmonėms. Numatoma ir naujo baseino statyba. Pritarta ir Smiltynėje esančio kurhauzo restauracijai, paliekant jam buvusią poilsio ir reabilitacijos paskirtį.

Daugiausiai diskusijų kilo dėl Juodkrantės uosto. Neabejojama, kad gyvenvietei būtinas jachtų uostas, tačiau planuojami jo statybos mastai reikštų per didelę Juodkrantės urbanizaciją.

Todėl pasiūlyta mažinti visų pastatų tūrius.

KNNP vyriausioji kraštovaizdžio specialistė Nijolė Pekienė neabejojo naujai sudarytos komisijos nauda, nes būrio autoritetingų asmenų nuomonė padeda priimti geriausius rekonstrukcijų ar naujų statybų nerijoje sprendimus.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų