Dėl stipraus vėjo be elektros Lietuvoje liko 130 tūkst. namų ūkių

  • Teksto dydis:

Dėl stipraus vėjo visoje Lietuvoje ketvirtadienio vakarą be elektros yra 130 tūkst. namų ūkių, pranešė bendrovė „Energijos skirstymo operatorius“ (ESO).

Pasak ESO, dėl stichijos ypač nukentėjo pajūrio regionai, kur vėjo gūsiai viršija 30 m/s. Čia be elektros ESO priskaičiuoja virš 100 tūkst. namų ūkių, dar apie 30 tūkst. – įvairiuose kituose Lietuvos regionuose.

„Situacija labai sudėtinga, vietomis fiksuojami pakartotiniai gedimai. Iki vidurnakčio ir po vidurnakčio pajūrį talžantis vėjas turėtų atkeliauti ir į kitus Lietuvos rajonus. Darytina prielaida, kad naktį nerimstantis vėjas gedimų skaičius išaugins dar ne viena dešimtimi tūkstančių namų ūkių“, – teigiama pranešime.

Prie jau dirbančių operatyvinių brigadų jungiasi papildomos pajėgos. 22 val. duomenimis dirba virš 120 brigadų visoje Lietuvoje

„Tačiau virstantys medžiai, šakos, laidus trauko nepaliaujamai, atskiruose ruožuose elektros oro linijos pažeistos ir ne vienoje vietoje. Atsijungusias transformatorines skaičiuojame šimtais“, – nurodo ESO.

Bendrovė žada, kad paryčiais ir rytą bus pasitelktos papildomos pajėgos elektros gedimams šalinti. ESO atsiprašo vartotojų dėl patiriamų nepatogumų ir žada padaryti viską, kad elektros tiekimas būtų atkurtas kiek įmanoma greičiau.

Naujausius duomenis žadama pateikti penktadienį, iki 8 val. ryto.

 

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Tomas

Tomas portretas
Skambino draugas turi tesla...Sako ar gali atvazioti elektros neturim..Sakau kviesk taxi..Juk man pudrino smegenis apie elektro karus.Kaip gerai su jais ..pokol elektra yra..O jei pūgą...
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių