Pereiti į pagrindinį turinį

Devyni Lietuvos pasieniečiai tarnaus Europos sienų apsaugos pajėgose

2021-01-04 10:21
BNS inf.

Nuo pirmadienio devyni Lietuvos pasieniečiai pradeda dvejų metų tarnybą Europos sienų ir pakrančių apsaugos pajėgose, pranešė Valstybės sienos apsaugos tarnyba (VSAT).

VSAT nuotr.

Keturi Pagėgių ir du Vilniaus pasienio rinktinių, du Užsieniečių registracijos centro ir vienas Specialios paskirties skyriaus pareigūnai tarnybą pradės prie Bulgarijos, Rumunijos, Graikijos, Lenkijos, Italijos, Albanijos ir Kroatijos sienų.

Per dvejus jų komandiravimo metus šių pasieniečių tarnybos vieta gali keistis pagal operacinius poreikius, juos nustatys Europos sienų ir pakrančių apsaugos agentūra FRONTEX.

Anot VSAT pranešimo, pareigūnai vykdys užduotis pasinaudodami įgaliojimais, kurie susiję su sienų kontrole, t. y. patikrinimais jas kertant, sienų stebėjimu. Bus ir užduočių, susijusių su neteisėtų migrantų grąžinimu.

Tarp šių devynių pasieniečių keturi yra sienos apsaugos pareigūnai, trys pažengusio lygio dokumentų ekspertai, po vieną informacijos ir apklausos pareigūną.

Savo pasieniečius VSAT į Europos sienų ir pakrančių apsaugos pajėgas deleguos iki 2027 metų ir vėliau. Šiemet jų iš viso bus dešimt, 2022 metais – 13, o 2027 metais – 39.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų