D.Grybauskaitė: ekstremalių situacijų operacijų centrui A. Veryga realiai nevadovauja

Buvusi šalies prezidentė, paramos fondo kovoje su koronavirusu tarybos pirmininkė Dalia Grybauskaitė sako, kad tiesioginį Sveikatos apsaugos ministerijos valdymą praktiškai yra perėmusi Vyriausybė.

„Pirmiausia, aš manau, kad vadovas pakeistas – dar sekmadienį buvo priimti sprendimai, kad tiesioginį Sveikatos apsaugos ministerijos valdymą perima Vyriausybė. Dabar tuo tiesiogiai užsiima pats premjeras“, – LRT televizijos laidoje „Dienos tema“ sakė D. Grybauskaitė.

Ji taip pat įvertino sveikatos apsaugos ministro Aurelijaus Verygos, kaip Valstybės ekstremalių situacijų operacijų centro vadovo, darbą.

„Aš manau, kad šis ministras (A. Veryga – ELTA), (...), kažin, ar apskritai jį galima vadinti arkliu, kuris gali kažką patraukti. Jis labiau primena kitą gyvūną, kuris tik moka prieštarauti, neigti, neleisti ir neduoti. Išties, vadovavimas yra kitose rankose“, – tikino buvusi šalies prezidentė.

Pasak D. Grybauskaitės, šalyje pasigirstant svarstymų, jog Valstybės ekstremalių situacijų operacijų centrui turėtų vadovauti kariškiai, ji pati laikosi priešingos pozicijos.

„Labai gerbiu kariškius, pažįstu juos, bet jie turi būti naudojami tik karinėms operacijoms vadovauti, tik karinės situacijos atveju. O su biologinėmis, stichinėmis, nelaimėmis, ekonomika turi tvarkytis civilinė, tai yra politinė valdžia, tai jos atsakomybė“, – sakė ji.

Pasak D. Grybauskaitės, šiuo metu šalyje lyderystę yra prisiėmę medikai.

„Kol kas situacija nėra valdoma apskritai. Einama laisvu kritimu (...). Išties, kabinamės, bėgame paskui įvykius, už tą valdymą atsakomybę prisiėmę medikai, kurie konsultuoja, rašo, rekomenduoja žiniasklaidoje, ką Vyriausybė ir vadovai turi daryti. Deja, mes vėluojame net ir tas rekomendacijas išgirsti ir įdiegti“, – sakė ji.

„Taip, šiandien lyderystę visame kame rodo mūsų medikai, gindami žmogaus sveikatą, vykdydami politiką, rodydami asmeninį pavyzdį, ir deja, politinė valdžia tos lyderystės nerodo“, – teigė buvusi šalies vadovė.

Opozicijai ir daliai medikų reiškiant priekaištus Valstybės ekstremalių situacijų operacijų centro vadovui sveikatos apsaugos ministrui Aurelijui Verygai bei raginant jį atleisti iš su krize besitvarkančio centro vadovo pareigų, šalies vadovas Gitanas Nausėda pirmadienį teigė nemanantis, kad tai šiuo metu tinkamas sumanymas.

„Keisti arklius brastoje ir dar viduryje upės yra savotiškas eksperimentavimas su visuomenės sveikata ir nemanau, kad Vyriausybė arba valdžios institucijos galėtų sau tai leisti“, – pirmadienį surengtoje spaudos konferencijoje pareiškė prezidentas.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Dar

Dar  portretas
viena KGB atstove prabilo

Nepartinis

Nepartinis portretas
Tikrai taip. Pritariu Prezidentei- Veryga, kaip ir kiti iš SAM, moka pasiimti tik tūkstantinius priedus už savo net neatliekamą pagal pareigas darbą, o tai ir yra baisiausia. Skaitytojai turi labiau domėtis esama situacija Lietuvoje.

čempionas ,

čempionas , portretas
žinai ponia nepikstu aš ant jūsų juk moteris meloja geriau, bet aš šita karta palaikysiu jūsų išsakyta situacija operaciju centro verigos nugyvendintamelo epidėmija, pulsasa verigos nukripo nuo tiesos 100 proc, ir kaip vadovas prastos kokybes, ir išmanimo, juk stena rezga prs konferencijas pila ištuščio per kraštus varo as ponui ant iežuvio užšoko varlę ir stena kuo greičiau išspiauti, kodėl nepakeitė nauseda o juk iš pat pradžios minėjo tryskaip netin kamus ir net atsirado 4 asmuo užtruko paliko ir toliau mirksi, komandoj, juk naudos nėra buves ir nelauk laukiame nauju rinkimu, skestam, bet blogis raizgo toliau votis o kokio dydžio užaugo, šalnis paleido liaudis kenčia o panas tyli, ,
VISI KOMENTARAI 33

Galerijos

Daugiau straipsnių