Pereiti į pagrindinį turinį

Diplomatė priekaištavo Ukrainos ambasadoriui dėl muitų

2009-03-24 20:37
Diplomatė priekaištavo Ukrainos ambasadoriui dėl muitų
Diplomatė priekaištavo Ukrainos ambasadoriui dėl muitų / URM nuotr. Užsienio reikalų ministerijos pastatas

Užsienio reikalų ministerijos sekretorė Asta Skaisgirytė Liauškienė antradienį susitiko su Ukrainos ambasadoriumi Lietuvoje Igoriu Prokopčiuku ir aptarė Lietuvos ir Ukrainos ekonominį ir prekybinį bendradarbiavimą.

Susitikime ministerijos sekretorė A.Skaisgirytė Liauškienė atkreipė ambasadoriaus dėmesį į Ukrainos įstatymą, kuriuo nuo kovo 5 d. buvo įvesti papildomi 13 proc. importo muitai kai kurioms prekėms, ir jį pakeitusį 2009 m. kovo 18 d. Ukrainos Vyriausybės nutarimą, kuriuo nuspręsta taikyti 13 proc. padidintus importo muitus tik šaldytuvams ir automobiliams.

Lietuvos užsienio reikalų ministerijos sekretorė pažymėjo, kad selektyvus padidinto importo muito taikymas prieštarauja Ukrainos tarptautiniams įsipareigojimams Pasaulio prekybos organizacijoje ir sukuria nelygiavertes konkurencines sąlygas, taip siekiant apginti vietos gamintojus.

Susitikimo metu A.Skaisgirytė Liauškienė išreiškė Lietuvos susirūpinimą ir paragino Ukrainą atsisakyti tarptautinius įsipareigojimus pažeidžiančių diskriminacinių muitų taikymo.

Ukrainos sprendimas padidinti importo muitą turės neigiamą ekonominį poveikį kai kuriems Lietuvos eksportuotojams, visų pirma, Lietuvos buitinių šaldytuvų gamintojoms, kurių eksportas į Ukrainą praeitais metais siekė beveik 80 mln. litų. Diskriminacinių importo muitų taikymas gali stipriai paveikti Lietuvos galimybes eksportuoti į Ukrainą.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų