Pereiti į pagrindinį turinį

D.Kedžio dukra liks su motina

2013-02-05 23:59

Lietuvos Aukščiausiasis Teismas (LAT) vakar paliko galioti ankstesnius teismų sprendimus, kuriais Laimutės Stankūnaitės ir mirusio Drąsiaus Kedžio dukra perduodama motinos globai ir jos gyvenamoji vieta nustatoma su mama.

LAT nutartis yra galutinė ir neskundžiama. Bylą nagrinėjo septynių teisėjų kolegija, sprendimui ji pritarė vienbalsiai.

"Naujų įrodymų netyrėme, nereikalavome, teismas nagrinėjo teisės klausimus, kaip bylą nagrinėjo pirmosios ir apeliacinės instancijos teismai", – aiškino vienas teisėjų kolegijos narių Egidijus Laužikas.

Pasak teisėjo, pedofilijos byloje kaltinimai buvo pareikšti tik velioniui Andriui Ūsui, o L.Stankūnaitei buvo pareikšti įtarimai, kurie vėliau panaikinti, tad buvo nuspręsta, kad laukti vadinamosios pedofilijos bylos pabaigos nėra reikalo.

Teisėjas taip pat atmetė argumentus, kad mergaitė bei jos motina gyvena saugomos įslaptintoje vietoje ir esą dėl to mergaitė nesaugi.

"Mergaitės gyvenamoji vieta, užtikrinant jos teisę į šeimos ryšius ir teisę gyventi biologinėje šeimoje, pagrįstai nustatyta su jos motina", – teismo surengtame pranešime sakė teisėjas E.Laužikas.

LAT konstatavo, kad mergaitės tetai Neringai Venckienei buvo nustatyta tik laikina globa, o tikslas yra grąžinti vaiką į šeimą.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų