Pereiti į pagrindinį turinį

D.Medvedevas apie "Alfa" veteraną: Rusija visada gynė savus

2011-07-28 03:22
D.Medvedevas apie "Alfa" veteraną: Rusija visada gynė savus
D.Medvedevas apie "Alfa" veteraną: Rusija visada gynė savus / Scanpix nuotr.

Rusijos prezidentas Dmitrijus Medvedevas susipažino su tarptautinės antiteroristinės grupės "Alfa" veteranų asociacijos jam atsiųstu laišku, pranešė agentūrai "Interfax" valstybės vadovo atstovė spaudai.

"Prezidento pozicija yra tokia, kad Rusija visuomet gynė ir gins savo piliečius", - sakė atstovė.

Ji pabrėžė, kad "šiuo konkrečiu atveju kelia nusistebėjimą neadekvati Lietuvos valdžios pozicija, kai mėginama kaltę suversti Rusijos piliečiams už veiksmus, kuriuos atliko valstybė, kuri dabar neegzistuoja".

Kaip buvo anksčiau pranešta, per 1991 metų sausio įvykius Vilniuje veikę grupės "Alfa" veteranai kreipėsi į Rusijos prezidentą Dmitrijų Medvedevą, prašydami užtarimo.

Laiške, kurį paskelbė ir savo interneto puslapyje, jie teigia, kad kreiptis privertė liepos 14 dieną Vienoje įvykęs incidentas, kai trumpam buvo sulaikytas buvęs "Alfa" vadas Michailas Golovatovas. Jis 1991 metais sausį vadovavo Vilniaus televizijos bokšto šturmui.

"Yra pagrindo manyti, kad Lietuvos politinės jėgos, sprendžiančios savo vidaus problemas konfrontuodamos su Rusija ir besistengiančios įkalti pleištą tarp Rusijos ir Europos Sąjungos, ties tuo nesustos. Provokacija prieš M.Golovatovą gali būti ne vienintelė, bus imtasi akcijų prieš kitus "Alfa" veteranus, kurie 1991 metais buvo komandiruoti į Vilnių", - rašoma laiške D.Medvedevui.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų