Pereiti į pagrindinį turinį

„Drąsos kelyje“ – du kandidatai, bendradarbiavę su KGB, LiCS – vienas

2012-09-17 15:25
„Drąsos kelyje“ – du kandidatai, bendradarbiavę su KGB, LiCS – vienas
„Drąsos kelyje“ – du kandidatai, bendradarbiavę su KGB, LiCS – vienas / Shutterstock nuotr.

Seimo rinkimuose kandidatuos trys asmenys, kurie prisipažino sąmoningai bendradarbiavę su kitų valstybių specialiosiomis tarnybomis – du iš jų į parlamentą siekia patekti su partija „Drąsos kelias“, vienas – su Liberalų ir centro sąjunga (LiCS).

„Drąsos kelio“ sąraše bendradarbiavę su KGB prisipažino garsus chemikas Vytautas Daujotis ir aktorius Česlovas Stonys, LiCS – Alšėnų seniūnijos seniūnas Arūnas Stašaitis, kuris savo pomėgiais nurodo esat sportą, politiką, žvalgybą ir kontržvalgybą, energetiką, savivaldą ir kariuomenę, skelbia delfi.lt.

Vilniaus universiteto profesorius, chemikas V.Daujotis nurodė, kad 1982-1983 m. būdamas stažuotėje JAV rinko mokslinę informaciją pagal Sovietų Sąjungos specialiųjų tarnybų užsakymą. Jam „Drąsos kelio“ kandidatų sąraše skirta 10 vieta.

Aktorius Č.Stonys nurodė, kad 1965 m. mokėsi Minsko aukštojoje saugumo mokykloje, tačiau esą tais pačiais metais pasitraukė savo noru. Kandidatų į Seimą eilėje jam skirta 78 vieta.

LiCS kandidatas A.Stašaitis nurodo, kad Lietuvos respublika tuo metu neegzistavo, kai Sovietų Sąjungos KGB jį „persekiojo ir vertė bendradarbiauti“.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų