Druskininkuose nugriautas Vijūnėlės „dvaras“

Druskininkuose nugriautas vadinamasis Vijūnėlės dvaras, teismo pripažintas kaip stovėjęs kurorte neteisėtai.

Pirmadienį tęsiant darbus, matyti nugriautos jau visos pastato sienos ir pamatai, statybines atliekas renkantys ir išvežantys sunkvežimiai, pranešė įvykio vietoje esanti BNS žurnalistė.

Namo šeimininkas Žilvinas Povilonis BNS sakė, kad dar liko vieni pagrindinių darbų – žemės darbai.

„Pagrindinis darbas yra žemės darbai, nes reikia pusę metro po žeme palįsti. Kai nugriausime pusę metro žemiau žemės lygio, tada pasakysiu, kad nugriautas“, – pirmadienį teigė jis.

Anot Ž. Povilonio, tai turėtų būti padaryta iki lapkričio 1-osios.

Vijūnėlės „dvaras“ pradėtas ardyti rugsėjį.

Griovimo darbai vyksta Lietuvos Aukščiausiajam Teismui liepą antrą kartą paskelbus, kad „dvaras“ turi būti nugriautas, nes stovi neleistinoje vietoje.

Po teismo sprendimo Druskininkų valdžia dar dėjo pastangas išsaugoti pastatą ir leisti įkurti čia įkurti Mikalojaus Konstantino Čiurlionio menų mokyklą.

Pastato savininkai Žilvinas ir Zina Poviloniai jau yra kreipęsi dėl žalos atlyginimo. Spalio 28 dieną Kauno apygardos administracinis teismas planuoja skelbti sprendimą.

Ž. Povilonio teigimu, jis siekia, kad pirmiausia būtų nustatyta, kas turi atlyginti žalą, nes jis pirko jau pradėtą statyti gyvenamąjį namą su visais dokumentais. Kiek kainuos nugriovimas, pasak jo, dar tiksliai neaišku.

„Rinksime dokumentaciją, kiek kainavo, darysime nekilnojamojo turto vertinimą, tuo pagrindu prašysime žalos atlyginimo“, – BNS sakė jis.

Teismui pateiktame ieškinyje minima 1,6 mln. eurų suma. Tiek įvertintas pastatytas ir jau nugriautas namas, griovimo darbai ir neturtinė žala.

Ž. Poviloniui, Druskininkų merui Ričardui Malinauskui ir jo patarėjui Aivarui Kadziauskui yra pateikti įtarimai teisėjų korupcijos byloje. Joje nagrinėjamas epizodas, kad Vijūnėlės „dvaro“ byloje galėjo būti mokami kyšiai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

O tai

O tai portretas
Labai gerai, ir tegu kiti ateity žino, o tai visur žalia šviesa. Vien korupcija ir įstatymų apėjimai. Tegu dabar milijonus išsiieško iš tų kurie įstatymus apėjo. Reiktu visus nelegalius nugriaut.

...

... portretas
Dabar BŪTINA iš tų 'statytojų' dar ir baudą už žalą Gamtai prisiteist!!!

nesvarbu

nesvarbu portretas
Idomu kas isdygs toje vietoje? be reikalo taigi negriove ?
VISI KOMENTARAI 17

Galerijos

Daugiau straipsnių