A. Dulkys dėl pradinukų kaukių dėvėjimo: nepaversime mokyklų kontrolės štabu

Trečiadienį įsigaliojus reikalavimui pradinių klasių mokiniams ugdymo įstaigose dėvėti medicinines kaukes, sveikatos apsaugos ministras Arūnas Dulkys teigia, kad kaukių dėvėjimą būtina užtikrinti, tačiau, anot ministro, privaloma vaikus edukuoti apie šio reikalavimo svarbą, o ne bausti.

„Aš tikiuosi, kad nepaversime ugdymo įstaigų tiesiog tokiu kaip kontrolės štabu, kur tiesiog viskas kiekviename žingsnyje kontroliuojama. Manau, kad čia yra viena iš tų situacijų, kai mes kalbame, kad prie pandemijos valdymo galime prisidėti visi, tai čia tiesiog reikia edukacijos, dėmesio, nereikia čia bausmių, nereikia vaikų gąsdinti, tiesiog reikia jiems padėti jas naudoti teisingai“, – trečiadienį kalbėjo A. Dulkys.

Ministras patikino, kad esant poreikiui kaukes finansuoti, išlaidos bus kompensuojamos.

„Yra aptartas mechanizmas, kaip, pateikus dokumentus, išlaidos bus kompensuojamos Finansų ministerijos. Tiesiog tai naujas procesas, kuriame reikia susistyguoti visiems savo veiksmus“, – teigė ministras.

J. Šiugždinienė: didesnė bėda būtų, jei reikėtų mokytis nuotoliu

Švietimo, mokslo ir sporto ministrė Jurgita Šiugždinienė teigia, kad dėl nuolat besikeičiančios pandemijos situacijos privalomų kaukių dėvėjimas pradinių klasių mokiniams yra viena iš būtinų saugumo priemonių. Anot jos, būtina daryti viską, kad nereikėtų grįžti į nuotolinį mokymąsi.

Aš tikiuosi, kad nepaversime ugdymo įstaigų tiesiog tokiu kaip kontrolės štabu, kur tiesiog viskas kiekviename žingsnyje kontroliuojama.

„Dabar atsirado dar viena atmaina, kuri gali būti pavojinga, todėl, norint apsaugoti tiek mokinius, tiek mokytojus, tiek tėvelius, taip pat užtikrinti, kad mes galėtume mokytis mokykloje, klasėse, mums reikia imtis visų saugumo priemonių“, – trečiadienį Vyriausybėje kalbėjo ministrė.

„Vaikai turi mokytis mokyklose, ir dėl to turime padaryti viską, jeigu tam reikia kaukių, kaip sako epidemiologai, kad tai apsaugos priemonė, tai tikrai mums reikia kaukių (...). Didesnė bėda būtų, jeigu reikėtų mokytis nuotoliu, o to mes negalime leisti“, – pridūrė ministrė.

Anot J. Šiugždinienės, pirmiausia kaukėmis turėtų aprūpinti tėvai, tačiau, jeigu bus poreikis, kaukes suteiks švietimo įstaigos.

„Pirmiausia, žinoma, tėvai pasirūpina kaukėmis, tačiau, jeigu dėvima kaukė yra neteisinga, arba yra ne medicininė, arba tėvai negali pasirūpinti dėl įvairių priežasčių, tuomet turėtų mokykla su savivaldybe pasirūpinti kauke, o Finansų ministerija, kaip ir visais kitais atvejais, kompensuos išlaidas“, – teigė J. Šiugždinienė.

ELTA primena, kad trečiadienį Lietuvoje įsigalioja Vyriausybės priimtas sprendimas pradinių klasių mokiniams mokyklose dėvėti medicinines kaukes.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Adolfina

Adolfina portretas
Buvo "arbeit macht frei". Bet dabar drąsiai galima keisti "maske macht frei"

Kaukės mažiausia priblema

Kaukės mažiausia priblema portretas
Ir pradinukams bus geriau, jei pandemija baigsis, tai tegu apsaugo save irvprisideda prie bendros erovės. Negi tėvai nori auginti individualistų visuomenę, kurioje bus blogai visiems ir jiems

Kas toliau

Kas toliau  portretas
Kitais metais speju bus taip, be kaukių tik su skiepų...gaila bet vaikams tas mikroplastikas iš kaukių naudos tikrai neduos, nes dauguma kaukių tikrai nekeičia kas dieną,,,
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių