Dziudo atstovai sausio 13-osios laisvės kovotojus šeštadienį pagerbs turnyru

  • Teksto dydis:

Tradiciniame dziudo imtynių turnyre Vilniuje rinksis ne tik tituluoti atletai iš įvairių šalių, bet ir sausio 13-osios įvykių dalyviai. Šeštadienį Vidaus reikalų ministerijos (VRM) kultūros, pramogų ir sporto rūmų (Žirmūnų g., 1e, Vilnius) salė bus užpildyta dziudo imtynininkų. Nuo 10 val. ryto čia vyks Vilniaus miesto dziudo federacijos (VDF) rengiamos tradicinės tarptautinės varžybos, skirtos Laisvės kovotojų dienai.

"Pirmiausia noriu pabrėžti ne tiek sportinę, kiek memorialinį šio turnyro atspalvį. Turnyro atidarymas, kai visada bus skirtas 1991-ųjų sausio 13-osios prisiminimui, bus apie tai sakomos kalbos. Pas mus visada atvažiuoja nemažai tų dienų dalyvių, karininkai, civiliai žmonės, tuo metų budėję prie Seimo, televizijos bokšto, dalinsis atsiminimais", - apie turnyrą kalbėjo VDF prezidentas Igoris Olchovičius.

Tačiau ir sportinė turnyro pusė yra verta dėmesio. Vien jau dėl to, kad jame dalyvaus nemažai tikrai stiprių atletų. Šiame turnyre tradiciškai nestinga Europos pirmenybių prizininkų ar net čempionų.

"Dalyvaus didžioji dauguma Lietuvos suaugusiųjų sportininkų. Išskyrus vos keletą žmonių, kurie dabar yra tarptautinėje stovykloje Austrijoje. Vilniuje turėtų susirinkti visas dabartinis Lietuvos dziudo elitas. Taip pat sportininkai iš Prancūzijos, Baltarusijos, Rusijos, Latvijos, Estijos", - tvirtino I. Olchovičius.

Šis turnyras tarp dziudo imtynininkų yra populiarus ir dėl to, kad tai tradiciškai būna pirmosios rimtesnės Lietuvos dziudo sezono varžybos, pirmas jėgų pasitikrinimas prieš kitus startus.

Varžybos vyks įvairiose vyrų ir moterų svorio kategorijose. Pernai šio turnyro metu salė buvo sausakimša - kovose dalyvavo apie 120 sportininkų. Lietuviai jose laimėjo 26 medalius.

"Visada rimtai kovojame ir niekada neliekame be medalių, pasiimame didžiąją jų dalį", - tada kalbėjo VDF prezidentas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių